Zentán táncoltak a ballagók

Szerbia több városában ma tartották a ballagók hagyományos táncparádéját. A idei járványhelyzet miatt ez a rendezvény is rendkívüli módon alakult, hiszen nem hangolták össze más országok időpontjaival. Minden ország más-más napokon rendezi meg ezt a nyilvános táncbemutatót.


Zentán, ahogyan országszerte több helyen, kedden délben perdültek táncra a középiskolások ifj. Johann Strauss A denevér című operettjének egy részletére. Mintegy 222 diák sorakozott fel a városháza előtti útszakaszon tanáraikkal és osztályfőnökeikkel.

A ballagó diákokat Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere üdvözölte. Sok sikert kívánt a fiatalságnak és annak a reményének adott hangot, hogy tanulmányaik után majd ismét visszatérnek szülőföldjükre. A város központjában, a Fő téren közösen táncolók narancssárga és fekete pólót viseltek és a tánc kellékekeként egy-egy fehér esernyőt is kaptak.
A Ballagók Parádéja Szlovéniából, a Szlovén Rádió, a Szlovén Köztársaság Nemzeti Idegenforgalmi Szervezete, a helyi önkormányzatok, továbbá középiskolák és tánciskolák összefogásával indult el az ezredfordulón. A világ legnagyobb négyes táncát, a quadrille-t ifj. Johann Strauss ismert daljátékának zenéjére adták elő a középiskolák tanulói, majd utána folytatták a füttyszótól hangos ünneplést, a bulizást a városban.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2020. JÚNIUS 16.