Tornyoson megszentelték az új kenyeret

A rendezvénysorozat szombat délelőtt a helybéli iskolások sportrendezvényeivel vette kezdetét, a délutáni órákban pedig ínycsiklandozó illatok árasztották el a tornyosi helyi közösség épülete mögötti udvart, ahol is mintegy 30 csapat vett részt az ilyenkor hagyományos sertéspörköltfőző-versenyen.


A főzőverseny eredményhirdetését követően retrózenére, valamint a Tornyosi Ifjúsági Klub által szervezett diszkóban buliztak a falubeliek és a kenyérszentelőre érkezett vendégek.

A vasárnap délelőtt megrendezett felvonulás után a helybéli Magyarok Nagyasszonya templomban megrendezett ünnepi szentmise keretében Baráth Gábor főtisztelendő megszentelte, Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere pedig megszelte az új kenyeret.

A mise után a plébánia közösségi termében megrendezett díszülésen a falu elöljárói találkoztak az ünnepségre meghívott környékbeli, magyarországi és erdélyi települések vezetőivel. Az idei találkozón Gelence, Gerendás, Nagypáli, Kevi, Csantavér és Zenta elöljárói voltak jelen. A vasárnap délutáni órákban szervezték meg a lovaskocsis felvonulást, majd az esti alkalmi ünnepi műsort követően Hevesi Tamás magyarországi popénekes lépett fel az ünneplő közönség előtt.

Hhzs.

Magyar Szó, 2019. augusztus 12.