Megvannak a kulturális pályázatok eredményei

Az illetékes bizottság meghozta a Zenta község önkormányzata által kiírt kulturális pályázatokra beérkezett projektumtervek támogatására vonatkozó döntését, azt azonban egyelőre nem hozza nyilvánosságra, hangzott el a zentai önkormányzat mai sajtótájékoztatóján.


Perpauer Attila, a községi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja elmondta, a kultúrán belül két területre írták ki a pályázatot, a hagyományőrző tevékenységeket felölelő projektumokra, illetve a kortárs művészetek művelésére irányuló projektumokra. Hozzátette, Zenta község területén a szervezetek által benyújtott projektumtervek igen sokrétűek és szerteágazóak voltak, ezért – ahogyan fogalmazott – a támogatásokat odaítélő bizottságnak igen nehéz dolga volt.

Juhász Attila, a bizottság elnöke kifejtette, egyelőre csak javaslatot tettek az 1,7 millió dináros támogatási keret szétosztására vonatkozóan, amely javaslatot a Magyar Nemzeti Tanács is véleményezni fogja, és csak ezt követően teszik majd közzé a végleges listát. Mint mondta, a hagyományőrző tevékenységekre vonatkozó pályázat esetében 13 projektumterv érkezett be, amelyek közül kettőt nem javasoltak támogatásra, ugyanis azokat korábban más forrásból már támogatta az önkormányzat, míg a kortárs művészetek művelésére vonatkozó esetében 14 projektumterv érkezett be, amelyek közül 13-at javasoltak támogatásra. Hozzátette, a bizottság nagy figyelmet szentelt annak, hogy az idei összegek ne legyenek kisebbek a tavalyiaknál.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. március 24.