Hírek

Átadják rendeltetésének a sportcsarnokot

Új perspektívák nyílhatnak meg a zentai sportolók és sportklubok előtt, ugyanis december 3-án, csütörtökön ünnepélyes keretek között megnyílik az újonnan felépített zentai sportcsarnok, amely a jövőben nemcsak a különféle sporteseményeknek ad majd helyet, hanem számos egyéb programnak is.

Bővebben >>

Jó adófizetők vagyunk

Községi elismerés és kártya a nagycsaládoknak – Télidőben nagy a levegő szennyezettsége – Módosították a költségvetést Zentán

Bővebben >>

Nem bérlők, de szántanak

Még mindig nem született (bírósági) döntés arról, hogy kit illet meg Zentán a 2400 hektár állami föld bérleti joga, ennek ellenére pénteken szántani kezdték ezeket a földeket. 

Bővebben >>

Közvita a kistermelők által előállított élelmiszerek forgalmazásának szabályozásáról

A kistermelők által előállított állati és növényi eredetű élelmiszerek forgalmazásának szabályozásáról tartottak ma közvitát Zentán, a Városháza dísztermében, ahol előbb a mezőgazdasági minisztérium munkatársai mutatták be a szabályozással kapcsolatos elképzeléseiket, majd a résztvevők ismertették javaslataikat, amelyek elősegíthetik a kistermelők számára a saját maguk által előállított termékek minél hatékonyabb forgalmazásának lehetőségét.

Bővebben >>

Ingyenes egészségügyi vizsgálatokat tartottak Zentán

Ingyenes vérnyomás-, testtömeg-index- és vércukorszint-mérés, valamint csontsűrűség- és EKG-vizsgálat is várta az érdeklődőket a Zentán megtartott egészségnap keretében, amelyet Az egészség vajdasági háza elnevezésű projektum keretében hívtak életre. 

Bővebben >>

A magyarellenes atrocitások áldozataira emlékeztek Zentán

Az 1944 őszén elkövetett magyarellenes atrocitások áldozataira emlékeztek ma este Zentán. Az alkalmi megemlékezés keretében előbb gyászmisét tartottak a helyi Szent István templomban, majd az emlékezők átvonultak a Tisza-parton elhelyezett emlékkopjafához, ahol Juhász Attila tartományi művelődési segédtitkár mondott beszédet.

Bővebben >>

Pedagógusnapot ünnepeltek Zentán

A Zenta községbeli óvodák, valamint általános és középiskolák dolgozóit köszöntötték ma este a zentai Művelődési Házban megtartott pedagógusnapi ünnepségen, amelynek keretében a jelenlévőket Nyilas Mihály tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi–nemzeti közösségi titkár és Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntötte.

Bővebben >>

Zenta: A fiatalok és a környezetvédelem

A környezetvédelem szerintem címmel hirdetett nemrég rajzpályázatot a Vajdasági Magyar Szövetség zentai községi szervezetének Ifjúsági Fóruma, amelynek illetékesei ilyen módon szerették volna felhívni az általános iskolás és a középiskolás diákok figyelmét a környezetvédelem fontosságára. A pályázat díjátadóját ma délelőtt tartották meg a Városháza dísztermében.

Bővebben >>

Kegyeletadó ünnepséget tartottak Zentán

Kegyeletadó ünnepség keretében emlékeztek ma délután Zentán, a Felsővárosi köztemetőben azokra a hősökre és mártírokra, akik életüket áldozták a népért és a városért. Az ünnepség kezdetén a temető kálváriadombján ft. Szeles Oszkár esperes-plébános celebrált ünnepi szentmisét, majd Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere mondott alkalmi beszédet.

Bővebben >>

Ülésezett a zentai községi képviselő-testület

Zenta város neve szerepel majd a helyi élesztőgyár által készített tíz kilogrammos csomagolású élesztőn, valamint döntés született a fiatalok utaztatási költségeinek támogatásáról a zentai a községi képviselő-testület 43. rendes ülésén. A képviselők a mezőőrszolgálat munkáját szabályzó rendeletet is elfogadták.

Bővebben >>

Az 1956-os eseményekre emlékeztek Zentán

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeztek szerda este a zentai Művelődési Ház színháztermében, ahol mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke mondott köszöntőt, majd az egybegyűltek megtekinthették az 56 gyertya lángja című, a forradalom és szabadságharc eseményeire épülő összeállítást.

Bővebben >>

Gödöllőn a zentai Vuk-díjasok

A zentai általános és középiskolák idén Vuk-diplomával díjazott tanulói szombaton jutalomkiránduláson vettek részt Zenta testvérvárosában, Gödöllőn. Meglátogatták a királyi várót a vasútállomáson, a Világfát az Erzsébet-parkban, a Művészetek Házát és persze a híres Grassalkovich-kastélyt.

Bővebben >>

Felújították a községbeli dűlőutakat

Zenta község területén a helyi önkormányzat jóvoltából idén is több kilométernyi dűlőút került felújításra annak köszönhetően, hogy az önkormányzat az állami földek bérbeadásából befolyt összegből az idén összesen mintegy tizenötmillió dinárt fordított a dűlőutak rendezésére.

Bővebben >>

Diákok a községi képviselők helyén

Zentán az önkormányzat vezető tisztségviselői, Borbély Ferenc alpolgármester, Širková Anikó, a községi képviselő-testület elnöke és Bera László, a testület alelnöke fogadták a község általános iskoláinak tanulóit a Városháza dísztermében a gyermekhét alkalmából megtartott rendezvény keretében.

Bővebben >>

Emléktáblát avattak a Thurzó Lajos iskolában

Ceglédi Rudolf polgármester és Sárosi Gabriella, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatója ma délután ünnepélyes keretek között leleplezte a Thurzó Lajosnak emléket állító táblát a költőről elnevezett általános iskola folyosóján. Az alkalmi műsorral kísért emléktábla-avatáson jelen volt Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács művelődéssel és oktatási ügyekkel megbízott tagja is.

Bővebben >>

Újabb férőhelyek a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiumában

Október elsejétől harminc diákkal több szállásolható el a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiumában, ahol a bővítésnek köszönhetően ezentúl összesen százharminc diák lakhat majd. Az átadás előtt álló helyiségeket ma Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere és Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja is megtekintette.

Bővebben >>

Felújítási munkálatok a November 11. Általános Iskolában

A zentai önkormányzat részéről tovább folytatódik annak a programnak a realizálása, amelynek célja az oktatási intézmények fejlesztése, korszerűsítése. A tanév kezdetére a zentai November 11. Általános Iskolában újultak meg a mosdók, korábban viszont az Emlékiskolában végeztek hasonló munkálatokat. Ez mellett a tornyosi iskolában is dolgoznak a mesterek, és megtörtént a Szép utcai óvoda tetőszerkezetének a renoválása is.    

Bővebben >>

A legjobb diákok fogadása

A városnapi ünnepségsorozat egyik fontos eseménye volt a Zenta községbeli általános és középiskolák Vuk-díjas diákjainak a fogadása.

A Városháza dísztermében a megjelent tanulókat, tanáraikat, az iskolák igazgatóit Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja köszöntötte. Elmondta, a szorgalmas fiatalokat ezzel a rendezvénnyel is motiválni szeretnék a további eredményes munkára.

Ceglédi Rudolf polgármester beszédében kiemelte, a város vezetőinek is méltányolniuk kell ennek a 72 lánynak és fiúnak a teljesítményét, hiszen ők olyan értéket képviselnek a közösségben, amelyre később is számítani lehet

Bővebben >>

Virágköltemények az ősz témájára

A zentai városnapi rendezvénysorozat egyik állomásaként idén is megtartották a hagyományos virágkötészeti versenyt, amelyre a Városi Park fáinak árnyékában került sor, az ünnepélyes eredményhirdetésnek pedig a Művelődési Ház adott otthont, ahol kiállítás is nyílt a versenyzők alkotásaiból.

Bővebben >>

Udvarhölgyek és lovagok a zentai Népkertben

Különleges hangulatú rendezvénysorozattal ünnepelte meg fennállásának tízéves jubileumát a hétvégén a zentai Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület, amelynek szervezésében a középkor életmódját bemutató hadi tábor létesült a zentai Népkertben.

Bővebben >>

Operettgálával és tűzijátékkal ünnepeltek Zentán

Kiváló hangulatú operettgálával, valamint látványos tűzijátékkal zárult a zentai városnapi rendezvénysorozat szombati programja, amelynek keretében az egész nap folyamán igazi vásári forgatag és sokszínű programkavalkád várta az érdeklődőket a város főterén.

Bővebben >>