Hírek

Nemzetközi tánckavalkád volt Zentán

Osztatlan sikert aratott a VIII. Táncpanoráma hétfőn este Zenta főterén, ahol a Városháza előtt felállított színpadon rendkívül színvonalas és látványos programot láthattak az érdeklődők, akik a helyi tánccsoportok bemutatkozása után chilei, kirgizisztáni és oroszországi táncegyüttesek produkcióit is élvezhették.

Bővebben >>

Zentán adott koncertet Csizmadia Anna és a Magony zenekar

A VIII. Zentai Táncpanoráma kísérőrendezvényeként vasárnap este a zentai Városi Parkban található Zenepavilonban adott koncertet Csizmadia Anna és a budapesti Magony zenekar. A hét órakor kezdődő rendezvényen a népdalénekesnő és a „Magony” Kovács Ferenc, Balogh Kálmán és Gayer Ferenc alkotta zenekar Anna dalok című, idén megjelent közös cédéjükről adtak elő dalokat. 

Bővebben >>

Az élni akarás kenyerét ünnepelték Zentán

A magyar Himnusz eléneklésével kezdődött a Kárpát-medence kenyere elnevezésű rendezvénysorozat zentai programja ma délután. Szent István király ünnepén zsúfolásig megtelt a zentai Kertek Helyi Közösség nagyterme, ahol változatos műsorral tették emlékezetesebbé a magyar államiság napját.

Bővebben >>

I love Zenta – minden szinten!

Első nap kevesebb érdeklődőt vonzott a rendezvény, bár este tíztől éjfélig azért összegyűlt néhány sor a színpad előtt. Amikor hét körül megérkeztünk, még inkább csak lézengtek néhányan a pompásan megépített kis városka „utcáin”, a kemény mag pedig ott maradt éjfél után is, hajnali három körül viszont mindösszesen négyen maradtunk, akik úgy gondolták, egy Tisza menti fesztivál első napját illik a folyó habjai között befejezni – pláne ha egy hableány is erre csábít bennünket.

Bővebben >>

Zenta: Könyvek, dokumentumok a kaszárnyában

Új épületekkel gazdagodik a Zentai Történelmi Levéltár, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. Az egykori kaszárnya területén elhelyezkedő, tatarozásra szoruló épületek felújítási munkálatai néhány hete kezdődtek meg. Hétfőn délután tartományi és önkormányzati tisztségviselők, valamint az érintett intézmények vezetői tekintették meg a munkálatokat.

Bővebben >>

Nem jönnek Zentára menekültek

Zentán az a rémhír terjedt el, hogy az egykori kaszárnyában megkezdett munkálatokkal a menekültek befogadására készítik elő az épületet. Az önkormányzatban tegnap azt közölték, hogy alaptalan a híresztelés. A kaszárnya egy részét ugyanis a Történelmi Levéltár rendelkezésére bocsátották, és megkezdődött a tatarozás, valamint az épület átalakítása a levéltár szükségleteire.

Magyar Szó

2015. július 25. 

Mindent látó szemek

Közlekedés-ellenőrző kamerák Zentán

Zenta több útkereszteződésében térfigyelő kamerát szereltek fel az elmúlt napokban, emellett mindent látó elektronikus szemek fogják ellenőrizni a November 11. Általános Iskola épületét is.

Bővebben >>

Új nyílászárókat kap a gimnázium épülete

Új nyílászárókkal gazdagodik a Zentai Gimnázium épülete. Az ablakok és az ajtók cseréje nemrég kezdődött meg, a munkálatokat ma délelőtt Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere és Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja is megtekintette.

Bővebben >>

Új fűtési rendszer a felsőhegyi óvodában

Új, korszerű fűtési rendszerrel gazdagodott a zentai Hófehérke Óvoda felsőhegyi Cinege épülete. Az eddigi, fűtőolajjal működtetett kazánt egy jóval gazdaságosabb, pellet üzemelésű kazánra cserélték. Ezen új rendszert tekintette meg ma Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere, valamint Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.

Bővebben >>

Felavatták Stevan Raičković szobrát Zentán

Tegnap délben a zentai Stevan Sremac parkban ünnepélyes keretek között felavatták Stevan Raičković neves szerb költő mellszobrát, Aleksandar Zarin szobrász alkotását. A költő születésnapján megrendezett ünnepségen elsőként Petar Terzić, a szoboravatás házigazdája köszöntötte az egybegyűlteket.

Bővebben >>

Zeneiskolások a városházán

Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere hétfőn tanáraikkal együtt fogadta azokat a zeneiskolásokat, akik az elmúlt tanévben sikeresen képviselték városukat a különböző országos vagy nemzetközi megmérettetéseken. 

Bővebben >>

Zenta: Magyarországi ajándék a Thurzó iskolának

Többfunkciós, korszerű fénymásoló berendezéssel gazdagodott a zentai Stevan Stemac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozata a magyarországi Külgazdasági és Külügyminisztérium jóvoltából. A fénymásológép mellett az iskola különféle tanszereket is kapott Magyarország Szabadkai Főkonzulátusától. 

Bővebben >>

„Én is nyitok aranytorkot…”

Koncertet adott a jubiláló Mécsvirág együttes

Jubileumi koncertsorozatának ötödik állomásán, Zentán is nagysikerű koncertet adott a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Mécsvirág együttes, amely kedden este lépett fel a zentai Művelődési Házban.

Bővebben >>

Zenta: Községfejlesztés tartományi támogatással

Ma délután Zentán tett látogatást ifj. Juhász Bálint, a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság titkárhelyettese, aki munkatársaival, valamint a zentai önkormányzat illetékeseivel, Ceglédi Rudolffal, a község polgármesterével és Širková Anikóval, a községi képviselő-testület elnökével együtt megtekintette azokat a projektumokat, amelyek a titkárság támogatásával valósultak meg.

Bővebben >>

Bezár a Hófehérke Óvoda Pingvin épülete

Szeptembertől bezárja kapuit a zentai Hófehérke Óvoda Pingvin épülete. A lépés oka a gyermekek létszámának csökkenése, tudatta Kopasz Ildikó, a Hófehérke Óvoda igazgatónője a zentai Városházán ma délelőtt megtartott sajtótájékoztatón.

Bővebben >>

Várják a javaslatokat a díjakra

A Zenta község nyilvános elismerései adományozásában illetékes bizottság felhívja a község polgárainak, illetve civil szervezeteinek és intézményeinek figyelmét, hogy javaslatokat tehetnek Zenta község Pro Urbe díjának, Életmű Pro Urbe díjának és Zenta község elismerése a fiatalok alkotótevékenysége díjának (Juventus pro Urbe) odaítélésére. A javaslatokat a megfelelő indoklással legkésőbb 2015. június 30-ig kell eljuttatni a Községi Közigazgatási Hivatal általános közigazgatási és társadalmi tevékenységek osztályára (Városháza, 31. sz. iroda).

A fenti elismerésekről és díjakról Zenta község hivatalos honlapján (Zenta Község Hivatalos lapja 7/2009, 12/2013) lehet bővebben tájékozódni.

Magyar Szó online

2015. május 6.