Zenta: Ismét az adósságuk törlesztésére kérik a távfűtés-szolgáltatás felhasználóit

Ismét az adósságuk törlesztésére kérik a távfűtés-szolgáltatás felhasználóit a zentai önkormányzat illetékesei, akik ma délelőtti sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták, ismét problémák vannak a távfűtés-szolgáltatás megfizettetésével, ami miatt az Elgas Közvállalatnak újra jelentős tartozása van a Srbijagas felé.


Győri István, Zenta község alpolgármestere cáfolta azokat az ellenzéki képviselők által a sajtó nyilvánossága előtt megfogalmazott állításokat, miszerint az Elgas Közvállalat új szerződéseket kínál majd a fogyasztók számára, amelyekben arra kötelezi őket, hogy szereltessék le a néhány évvel ezelőtt felszereltetett allokátorokat. Azt is nehezményezte, hogy egyes ellenzéki képviselők arra hívták fel a fogyasztók figyelmét, hogy ne fizessék ki a távfűtés-számláikat, majd feltette a kérdést: Vajon legközelebb arra fogják felhívni a figyelmet, hogy akik nem a távfűtés-szolgáltatást veszik igénybe, hanem a szénnel vagy fával fűtenek, ne vásároljanak szenet vagy fát?

A község alpolgármestere elmondta, az Elgas januári gázszámlája 32.861.145 dinár, a villanyszámlája pedig pedig 5.824.431 dinár, ami összesen több mint 39 millió dinárt jelent. Az Elgas Közvállalat által kiszámlázott összeg 54.925.486 dinár, ebből a jogi személyek felé 27.262.242 millió, a magánszemélyek felé pedig 27.663.243 dinárt számláztak ki. Hozzátette, mivel a megfizettetés igen rossz ütemben halad, a vállalatnak jelenleg 28.751.698 dináros adóssága van a Srbijagas felé, amelynek azonban ígéretet tettek arra, hogy e hó 24-éig igyekeznek kifizetni a tartozásukat annak érdekében, hogy ne zárják a gázt, ezért arra kérik a lakosságot, hogy mielőbb törlesszék az adósságukat, máskülönben nem biztos, hogy újra el tudják érni a Srbijagasnál, hogy ne zárják el a gázt.

Varga Viktor, a községi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja szintén nehezményezte, hogy egyesek téves információkat terjesztenek a távfűtés-szolgáltatással kapcsolatban, majd hozzátette, úgy véli, ezek a személyek nem a lakosság érdekeit szolgálják, hanem szándékosan félre kívánják vezetni a lakosságot, majd arra kérte polgárokat, hogy ne dőljenek be a minden valóságalapot nélkülöző híreszteléseknek. Hozzátette, a távfűtés kérdéskörével kapcsolatban február 23-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel lakossági fórumot tartanak a Tisza-part–Alvég helyi közösség épületében, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. február 22.