Új mikrobusszal gazdagodott a Zentai Magyar Kamaraszínház - Teátrum Neked! címmel február 9. és 11. között nagyszabású színházi fesztivált szerveznek Zentán

Nemrég új mikrobusszal gazdagodott a Zentai Magyar Kamaraszínház, amely a járművet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően tudta megvásárolni, jelentették be mai sajtótájékoztatójukon Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja és Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója.


Wischer Johann elmondta, a mikrobusz megvásárlása óriási előrelépést jelent az intézmény életében, hiszen évente összességében közel száz alkalommal kelnek útra különféle vendégszereplések miatt, ami az eddigiek során mind szervezés tekintetében, mind anyagiak tekintetében igen megterhelő volt az intézmény számára, majd hozzátette, a Magyar Nemzeti Tanács tájolási programja keretében évi 10-12 előadást, a tantermi produkcióik keretében pedig évi 78 előadást játszanak, emellett rendszeresen vendégszerepelnek több magyarországi településen is, így valóban óriási szükségük volt a mikrobuszra. Mint mondta, a tantermi előadásaikat, amelyekkel az eddigiekben elsősorban a középiskolásokat célozták meg, a jövőben szeretnék kiterjeszteni az általános iskolás korosztályra is, ami reményeik szerint még az idén meg is valósul majd.

A sajtótájékoztatón bejelentették, a Zentai Magyar Kamaraszínház a Magyar Teátrumi Társasággal, a Magyar Nemzeti Tanáccsal és Zenta község önkormányzatával karöltve Teátrum Neked! címmel nagyszabású színházi fesztivált szervez február 9. és 11. között Zentán, ahol számos gyermekeknek és felnőtteknek szóló programmal is várják majd az érdeklődőket, olyan neves művészek közreműködésével, mint Gubik Petra, Koncz Gábor, Szomor György vagy Udvaros Dorottya.

Perpauer Attila örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a Zentai Magyar Kamaraszínház új színfolttal gazdagítja a község kulturális életét, majd hozzátette, az önkormányzat igyekszik minden segítséget megadni az intézmény vezetői számára az elképzeléseik megvalósításához. Kifejtette, számos egyéb eredmény mellett a Zentai Magyar Kamaraszínháznak köszönhető az is, hogy több mint húsz év elteltével nemrég újra Zentán vendégszerepelt a budapesti Nemzeti Színház társulata, amely a két intézmény közötti kiváló együttműködés újabb hozadékaként február 4-én, szombaton újra Zentára érkezik, ahol Földes László Hobo A Gulag virágai című előadásával lép majd színpadra. A zenés dokumentum-dráma szereplői Földes László Hobo mellett Rácz József és Pál Lajos, az előadás rendezője pedig Vidnyánszky Attila.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. 01. 25.