Leállhat a távfűtés-szolgáltatás Zentán

A Srbijagas tegnap blokkolta a távfűtés-szolgáltatást végző zentai Elgas Közvállalat számláját, és amennyiben öt napon belül nem törlesztik a tartozásukat, leállhat a távfűtés-szolgáltatás a városban. 


Az önkormányzat illetékesei arra kérik a lakosságot, mielőbb törlesszék tartozásukat az Elgas felé, hogy az kifizethesse azt az összeget, amellyel a Srbijagasnak tartozik.

A téma kapcsán összehívott sajtótájékoztatón Győri István, Zenta község alpolgármestere elmondta, az Elgas Közvállalatnak 28.233.113 dináros tartozása van a Srbijagas felé, ami miatt a vállalat számláját blokkolták. Hangsúlyozta, a tartozás elsősorban abból ered, hogy a távfűtés-szolgáltatást igénybe vevők közül a jogi személyek 28.095.663 dinárral, a fizikai személyek pedig 29.046.255 dinárral tartoznak az Elgasnak, amelynek így 57.141.919 dinár kintlévősége van, majd arra kérte mind a lakosságot, mind a jogi személyeket, hogy mielőbb próbálják meg törleszteni az adósságukat, máskülönben leállhat a távfűtés-szolgáltatás a városban.

Boško Petrović, az Elgas Közvállalat igazgatója köszönetet mondott a földgázfogyasztóknak, hiszen esetükben csaknem százszázalékos a szolgáltatás megfizettetése, majd úgy fogalmazott, hasonló hozzáállásra kellene törekedniük a távfűtés-szolgáltatást igénybe vevőknek is, hiszen mindenkinek az lenne az érdeke, hogy elkerüljék azt a rendkívül kellemetlen szituációt, amelyet a távfűtés-szolgáltatás leállítása okozhat a zentaiak számára.

A szakemberek elmondták, a földgázfogyasztókat egyelőre nem veszélyezteti a szolgáltatás leállásának lehetősége, ugyanis a két szolgáltatáshoz felhasznált földgáz külön vezetékeken érkezik be, hosszabb távon azonban akár őket is különféle nehézségek állíthatja majd az, hogy a távfűtés-szolgáltatást igénybe vevők nem törlesztik megfelelő rendszerességgel az adósságaikat.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. január 18.