Újabb fejlesztéseket támogat a tartományi gazdasági titkárság

A zentaiakat leginkább érintő problémákról, valamint a tervezett fejlesztési lehetőségekről tájékozódott mai zentai látogatása során Ivan Đoković tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár, aki a helyi önkormányzat illetékeseivel folytatott megbeszéléseket.


Ivan Đoković a megbeszéléseket követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a titkárság az eddigiekben is jelentős összegekkel támogatta az önkormányzat fejlesztési terveinek megvalósulását, és ezen a jövőben sem kíván változtatni. Az általuk támogatott projektumok ismertetését követően kifejtette, rendkívül fontosnak tartja, hogy mielőbb megoldás szülessen az ipari zóna tulajdonjogi viszonyaival kapcsolatos problémákra, és ezáltal újabb befektetőket tudjanak a községbe vonzani, akik felé – ahogyan fogalmazott – azt az üzenetet szeretnék közvetíteni, hogy megéri ebben a térségben befektetni. Szintén kiemelt fontosságú projektumnak nevezte azt is, hogy mielőbb megtalálják azt a partnert, akinek a segítségével a legjobb áron és a polgárok érdekeivel összhangban hosszú távú megoldás születhet a távfűtéssel kapcsolatos problémákra, majd kitért a cukorgyár körül kialakult helyzetre, valamint az Üzleti Inkubátor tevékenységének esetleges bővítésére is.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a titkárság a jövőben is támogatja majd a Tornyosi úton található kerékpárút kiépítésének folytatását, a térfigyelő rendszer fejlesztését és a közmunkaprogram folytatását is. Hozzátette, a találkozón szóba került a turizmusfejlesztés is, különös tekintettel a termálkút nyújtotta lehetőségek, valamint a zentai csatában rejlő idegenforgalmi potenciál minél hatékonyabb kiaknázására, valamint a szálláshelyek kapacitásának esetleges bővítésére is.

H. A.

2017. január 12.