Újabb adomány a zentai Népkonyhának

A zentai JTI vállalat idén is jelentős összeggel támogatja a helyi Népkonyha működését. Az adományt a vállalat illetékesei a helyi önkormányzat illetékeseivel együtt ma délelőtt adták át a Népkonyhát üzemeltető zentai Caritasnak.


A JTI tíz éve rendszeresen támogatja a zentai Népkonyha működését. A vállalat idén egymillió dináros összeggel járult hozzá a Népkonyha által nyújtott szolgáltatás zavartalanságának fenntartásához, hangsúlyozta az adomány átadását követően Azajip Kozahmetov, a vállalat igazgatója, aki kifejtette, a Caritas szervezettel a JTI Zentára érkezése óta folyamatos az együttműködésük, és ezt a jövőben is szeretnék majd folytatni.

A Népkonyhának mindig jól jön a támogatás, most, az év végén azonban különösen sokat jelent számukra, emelte ki Ft. Nagy József, a zentai Caritas elnöke, aki elmondta, a Népkonyhán közel 500 adag egytálételt főznek naponta, majd hozzátette, a felhasználók közel egyharmada iskolás korú gyermek, akik esetében az oktatási intézmények szakemberei és vezetői döntenek arról, ki azok, akik jogosultak a szolgáltatásra, míg a felnőttek esetében ezt a Szociális Védelmi Központ illetékesei teszik meg.

Zenta község önkormányzata éves szinten 2,2 millió dinárral támogatja a Népkonyhát, hangsúlyozta Ceglédi Rudolf polgármester, aki kifejtette, ezt az összeget a tervek szerint a következő évben sem fogják majd csökkenteni, hiszen a Népkonyha által nyújtott szolgáltatás óriási jelentőséggel bír a rászoruló személyek számára, akik közül az ingyen ebéd nélkül néhányan naponta egyszer sem tudnának meleg ételhez jutni.

A zentai Népkonyha munkáját az említettek mellett a linzi Caritas, a nürnbergi Gute Nachricht segélyszervezet, valamint számos helyi és környékbeli vállalat, illetve magánszemély is segíti.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. december 20.