Fogadták a Kéz a Kézben neveltjeit

A fogyatékkal élők világnapja (december 3.) alkalmából Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere tegnap fogadta a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezte által gondozott fiatalokat és gyermekeket. 


A színházteremben ma 16 órától a civil szervezet ünnepi műsort tart a világnap alkalmából. A civil szervezet jelenleg húsz fiatallal foglalkozik, de Rác Magdolna lapunknak elmondta, hogy rajtuk kívül a község területén nagyon sok olyan fogyatékkal élő fiatal van, akikről nem is tudnak, mivel a szüleik nem tartják fontosnak, hogy közösségben legyenek.

Az egyesület tagjai a közelmúltban egy hasonló tevékenységgel foglalkozó magyarkanizsai szervezet képviselői mellett a magyarországi Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége fennállásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen is részt vettek.

Az egyesület keretében dolgozó nevelők, számos önkéntessel karöltve, az egykori internátus épületében naponta foglalkoznak a rászoruló fiatalokkal, s egyfajta bennlakásos rendszert is ki szeretnének alakítani a neveltjeik számára.

A zentai önkormányzat jóvoltából a közelmúltban sikerült bemeszelniük helyiségeiket, s a községi vezetőség az elkövetkezőkben is támogatni fogja a szervezet tevékenységét – nyilatkozta Ceglédi Rudolf, s elmondta, hogy egy személygépkocsit is biztosítanak számukra, hogy a gyerekek könnyebben bejárhassanak az oktatásra. Amennyiben pedig sikerül pénzt szerezni, akkor a neveltek bennlakásának a feltételeit megteremtik.

A szervezet által gondozott fiatalok a tegnapi összejövetelen alkalmi műsorral kedveskedtek a vendéglátónak.

Hhzs.

Magyar Szó, 2016. december 3.