Zenta: Közösen ünnepeltek a község pedagógusai

Közösen ünnepelték meg a pedagógusnapot a Zenta községbeli oktatási intézmények dolgozói, akik közül az idén jubilálók ma este a zentai Művelődési Házban megtartott rendezvényen vehették át a jubiláris jutalmaikat.


A rendezvényen Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere mondott köszöntőt, amelyben kitért a község oktatási életének sokszínűségére és fejlettségére, valamint az oktatási intézmények szerepére is. Úgy fogalmazott, a pedagógus feladata kibontakoztatni a csillogó gyermekszemekben rejlő tehetséget és lehetőségeket, majd arra kérte az egybegyűlteket, legyenek büszkék arra, hogy mindezen feladatokat csakis ők tudják ellátni. Kitért arra is, hogy az önkormányzat az elmúlt évek során jelentős mértékben támogatta az oktatási intézmények felújítását, a diákok és a tanárok utaztatását, valamint a pedagógusok és a tanügyben dolgozók munkájának fejlesztését is. Mint mondta, a következő években is ezt fogják tenni, hiszen – ahogyan fogalmazott – közösséget kell építeni, olyan várost, amelyre mindenki büszke lehet.

Az alkalmi műsorban felléptek a Hófehérke Óvoda Szivárvány épülete gyermekkórusának tagjai, az Egészségügyi Középiskola és a Zentai Gimnázium tanulói, valamint a Zentai Gimnázium leánykórusa is, majd az ünnepség zárásaként a községbeli oktatási intézmények vezetői átadták a jutalmakat az általuk vezetett intézmény idén jubiláló dolgozóinak.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. november 4.