Példakép Roadshow: Magyarországi vállalkozók tartottak előadásokat Zentán

Sikeres vállalkozók mutatták be vállalkozásaikat és osztották meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel ma a zentai Városháza dísztermében a 2016 – A külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program keretében megtartott Példakép Roadshow elnevezésű rendezvényen, amely több határon túli település után érkezett Zentára.


A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a 2016 – A külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program keretében anyagi támogatást és szakmai segítséget is nyújt a Kárpát-medencében élő magyar fiatal vállalkozóknak, hangsúlyozta Pirityiné Szabó Judit, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, aki elmondta, az anyagi segítségnyújtás elsősorban egy pályázat keretében valósult meg, amelyen mások mellett tizenöt vajdasági magyar fiatal vállalkozó is jelentős mértékű anyagi támogatásban részesült, majd hozzátette, a szakmai segítség részét pedig egyebek mellett azok a programok képezték, amelyeket a tavasz folyamán Szabadkán és Nagybecskereken a Design Terminál segítségével tartottak meg, illetve most, a Példakép Alapítvány segítségével valósították meg Zentán.

A rendezvényen bemutatkoztak a Példakép Alapítvány jelenlévő vajdasági példaképei, Antal Mihály, Csikós Árpád, Gordos Károly, Guzsvány Szilveszter és Vert Máté, majd az alapítvány magyarországi példaképei tartottak előadásokat: Magyar Vilma, az Underguide Kft. ügyvezetője és társalapítója Gondold másképp! A vállalkozói szemlélet fontossága a gazdasági életben; Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa, bártender SELF branding! Jó branding?; Ljasuk Dimitry, a Global Plaza Kft. tulajdonosa és ügyvezetője Facebook = Létezem?; Gál Berey Tünde, a Villámfordítás Fordítóiroda tulajdonosa és projektvezetője pedig Etikus üzlet, fenntartható profitcímmel osztotta meg tapasztalatait az egybegyűltekkel.

A résztvevők rendkívül hasznosnak ítélték az előadásokat, amelyek során igen sok fontos információhoz jutottak, sőt, többen a vállalkozásindításhoz is kedvet kaptak, ugyanis az előadók elsődleges célja az volt, hogy előadásaik által megkíséreljék az álmaik megvalósítására, a kreativitásuk kiteljesítésére, illetve saját vállalkozásuk beindítására ösztönözni a helyi fiatalokat.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. október 27.