Zenta: Jutalomkirándulás a legeredményesebb diákoknak

Jutalomkiránduláson vehettek részt szeptember 27-én a Zenta községbeli általános és középiskolák azon tanulói, akik az elmúlt tanévben Vuk-díjjal végezték el tanulmányaikat. A diákok utazásának költségeit Zenta község önkormányzata, ott tartózkodás költségeit pedig Gödöllő város önkormányzata fedezte.


Ahogyan arról korábban a Vajdaság Ma is beszámolt, Zentán idén is a városnapi rendezvénysorozat keretében tartották meg A tudás hatalom! címmel életre hívott rendezvényt, amelynek keretében oklevéllel jutalmazták a községbeli általános és középiskolák azon tanulóit, aki Vuk-díjjal végezték el tanulmányaikat.

A diákok Zenta testvérvárosa, Gödöllő meghívásának eleget téve azóta egy közös kiránduláson is részt vehettek, amelynek során ellátogattak egyebek mellett a gödöllői Grassalkovich-kastélyba, a Gödöllői Városi Múzeumba és a helyi Polgármesteri Hivatalba, valamint megkongatták a település főterén található Világbéke-gongot, és részt vettek egy közös ebéden is.

Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja a kirándulás kapcsán elmondta, a jövőben is szeretnék folytatni A tudás hatalom! elnevezésű rendezvény, illetve a diákok számára szervezett jutalomkirándulás megszervezésének hagyományát, ugyanis a tapasztalataik azt mutatják, hogy a fiatalok számára rendkívül sokat jelent az, hogy érezhetik, az önkormányzat odafigyel rájuk, és értékeli a teljesítményüket. Hozzátette, terveik szerint azonban ezentúl egy korábbi, a tanév végéhez közelebb eső időpontban bonyolítják majd le a programot, ugyanis azon tanulók közül, akik már szeptemberben megkezdik a felsőoktatási tanulmányaikat, a városnapi rendezvénysorozatot követő időpontban már nem mindenki tud csatlakozni a kirándulók csoportjához.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. szeptember 29.