Zenta: A Chikapu csapat győzelmével ért véget a Városnapi Kincskereső

Kiváló hangulatban zajlott le ma délelőtt Zentán a Városnapi Kincskereső elnevezésű játékos helyismereti vetélkedő, amely a Chikapu csapat győzelmével ért véget. Az első helyezett együttes szoros küzdelemben előzte meg a Pozitív Kiflik és a Vlada i Pilića csapatokat.


Az előző évek hagyományaihoz híven idén is a város több pontján zajlott egy időben a Városnapi Kincskereső, a Zentai Ifjúsági Szervezet szórakoztató, játékos helyismereti vetélkedője, amelynek keretében a résztvevő csapatoknak különféle logikai és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk, hangsúlyozta Herfert Nóra, Városnapi Kincskereső szervezője, aki elmondta, Zenta első írásos említésének nyolcszázadik évfordulója alkalmából idén különösen nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy olyan játékokat készítsenek a fiatalok számára, amelyek során a történelmi tudásukat is próbára tehetik, sőt, nemcsak próbára tehetik, hanem gyarapíthatják is.

Az idei rendezvényre rekordszámú, huszonhárom csapat nevezett be, aminek köszönhetően a kincskeresőn az önkéntesekkel együtt összesen több mint száz fiatal vett részt, akik saját elmondásuk szerint mindvégig nagyon jól érezték magukat, és igencsak élvezték a játékokat, amelyek kiváló lehetőséget kínáltak számukra az új ismeretek és az új ismeretségek megszerzésére is.

A Városnapi Kincskeresőn legeredményesebben teljesítő csapatok értékes jutalmakban részesültek, amelyeket a rendezvény támogatói ajánlottak fel a résztvevők számára. Az első helyen a Chikapu, a másodikon a Pozitív Kiflik, a harmadikon pedig a Vlada i Pilića csapat végzett. A szervezők a jövőben szeretnék még tovább fejleszteni rendezvényüket, amelyet elképzeléseik szerint a jövőben nemcsak a városnapi rendezvénysorozathoz kötődően szerveznek majd meg, hanem egyéb jeles eseményekhez kapcsolódóan is.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. szeptember 10.