Tizenhárom fiatal, tehetséges sportolót ösztöndíjaznak Zentán

Tizenhárom fiatal, tehetséges sportolót ösztöndíjaz idén Zenta község önkormányzata, amely összetett kritériumrendszer alapján ítélte oda a támogatásokat. Az erről szóló szerződéseket kedden délben írták alá a Városházán. Az ösztöndíjasok között birkózó, atléta, asztaliteniszező, küzdősportoló és úszó is van.


Az összejövetel kezdetén Danilo Popov, a községi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja üdvözölte az egybegyűlteket, akikkel ezt követően Fehér Csaba, az ösztöndíjat odaítélő bizottság elnöke ismertette azt a többlépcsős kritériumrendszert, amely alapján pontozták a pályázókat. Mint mondta, az alapvető elvárás a válogatottság volt, ez adta meg az alapját annak, hogy a sportolók pályázni tudjanak az ösztöndíjra, ezután pedig a különböző rangú versenyeken elért eredményeiket vették sorra, majd hozzátette, ezúttal nemcsak az érmes szereplések kerültek díjazásra, hanem a döntős és a válogatottbeli szereplések is, azaz az olyan Európa-bajnoki vagy Balkán-bajnoki szerepléseket is díjazták, amelyek során a sportolóknak nem sikerült érmet nyerniük.

Az illetékes bizottság döntése értelmében Kéri Valentina, Nagy Tamás, Polgár Ákos, Katona Ádám, Almási Bence, Szabó Szebasztián, Ivana Milovanović, Nagy Abonyi Gergő, Vámos Mátyás, Bicók Kíra, Veréb Xénia, Surányi Martin és Pintér Áron érdemelte ki az ösztöndíjat, akik eredményeiktől függően havi ezer és tizenkétezer dinár közötti juttatásban részesülnek majd, ugyanis a község önkormányzata idén összesen nyolcszázkilencvenezer dinárt fordít a sportolók ösztöndíjazására.

Az ünnepségen jelen volt Győri István, Zenta község alpolgármestere, valamint Bicók Róbert, a község sportszövetségének elnöke is, akik gratuláltak a sportolóknak, és további sikerek elérésére buzdították őket, annak érdekében, hogy teljesítményükkel ezentúl is hozzájáruljanak majd a község hírnevének öregbítéséhez.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. augusztus 30.