Sikeresen lezajlott az I love Zenta Fesztivál

Augusztus 12-én és 13-án, a hűvös idő ellenére is megtelt érdeklődőkkel a zentai Tiszavirág-sétány. A minden évben megrendezett fesztivál célja, hogy szülővárosukkal, barátaikkal ismét összekösse a külföldre vándorolt, de évente hazajáró zentaiakat.


A pénteken és szombaton lezajlott rendezvény nemcsak esti programokkal szórakoztatta a sétányra látogatókat, de tartalmas nappali programokat is biztosított a város kedvelői számára. A legkisebbeket kézműves sátor várta, az idősebb generáció tagjai pedig ismeretterjesztő eladásokat hallhattak magyar és szerb nyelven Zenta múltjával kapcsolatban. Az előadásokat szombaton este Tari László és Petar Terzić tartotta.

Természetesen a szórakoztató programok kedvelői is izgalmas koncerteken vehettek részt, hiszen olyan zenekarok gondoskodtak a jó hangulatról, mint a Laki Latino Big Band, az Uprize, a Roma Jam, illetve a Flashpoint.

Laki Ákos, a zentai születésű, Rotterdamban élő szaxofonos, aki a fesztivál visszatérő vendége, portálunknak elmondta, annak ellenére, hogy külföldön él, igazi lokálpatriótának számít Zentán, hiszen nagyon szívesen tér haza minden alkalommal és mindig örömmel játszik zenekaraival az itthoni színpadokon. Az idei fesztiválon fellépő nagyzenekarának tagjai között sok helyi születésű és környékbeli zenész muzsikált. A Tisza jelenléte mellett számára különös vonzerőt jelent a nemzetek teljes békéje és tisztelete egymás iránt a városban. Kiemelte, hogy a környéken sehol nem tapasztalt ilyen szintű toleranciát, valamint reményét fejezte ki aziránt, hogy ez a jövőben is így marad majd Zentán. A fesztivállal kapcsolatban hozzátette, hogy fontos lenne értékesebb, ismertebb zenekarokat invitálni a rendezvényre, hiszen a közönség számára elsősorban ez biztosítana jelentős húzóerőt ahhoz, hogy valóban tömegesen mozduljanak ki az I love Zenta Fesztivál estéin.

M. Zs.

Vajdaság Ma, 2016. augusztus 14.