Megszentelték az új kenyeret

Huszonnegyedik alkalommal ünnepelték meg vasárnap a kenyérszentelést Keviben. A rendezvény vasárnap a déli órákban ünnepi szentmisével kezdődött, amelyen Lukács Arnold újmisés plébános áldotta meg a kenyeret. 


A délutáni órákban az ilyenkor hagyományos fogatos felvonulást is megtartották, valamint a falu központjában térzenével, alkalmi művelődési műsorral, tűzijátékkal és aratóbállal várták a látogatókat.

Az esti ünnepségen Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlt falubelieket. Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere elfoglaltsága miatt levélben szólt a közönséghez. A kultúrműsorban a helybéli Móra István Művelődési Egyesület keretében működő hagyományőrző csoportok és a környező településekről érkező népdalkórusok és néptánccsoportok léptek fel, valamint a kozármislenyi és pécsi Búzavirág népdal- és néptánckör asszonykórusa mutatkozott be. Ez utóbbi hagyományőrző csoporttal a kevi művelődési egyesület most vette fel a kapcsolatot. A 2007-ben megalakult kórus erdélyi népdalokkal örvendeztette meg az egybegyűlteket.

Hhzs

Magyar Szó, 2016. augusztus 10.