Zentának ajándékozta a városról írt zeneműveinek partitúráit Ivan Švager

Ünnepélyes keretek között adta át ma délelőtt a zentai önkormányzat illetékeseinek a Zenta által ihletett zeneműveinek partitúráit a népszerű belgrádi dzsessz-zenész és zeneszerző, Ivan Švager, aki saját elmondása szerint valósággal beleszeretett a Tisza-parti városba, amely igen inspirálóan hat rá.


A világszerte ismert belgrádi dzsessz-zenész és zeneszerző, Ivan Švager az esemény alkalmából meghirdetett sajtótájékoztatón elmondta, egy évvel ezelőtt járt először Zentán, és azonnal beleszeretett a városba, amelyről már hat szerzeményt is írt. Hangsúlyozta, ezek közül kettőt – a zentai Mojo Club, valamint az Ariana sétahajó, illetve annak tulajdonosa által ihletettet – elő is adott tavaly, amikor a népszerű zentai szórakozóhelyen lépett fel, nagy sikert aratva az egybegyűltek körében. Kifejtette, mindemellett két instrumentális szerzeményt és két kórusművet is komponált, amelyeket Zenta első írásos említése 800. évfordulójának szentelt, majd hozzátette, abban bízik, hogy valamelyik már szeptemberben, a 800. évforduló alkalmából szervezendő központi ünnepségen is előadásra kerülhet majd.

A zentai önkormányzat illetékesei örömmel fogadták a neves művész gesztusát, hangsúlyozta Perpauer Attila, a községi tanács művelődési és oktatási ügyekkel megbízott tagja, aki elmondta, rendkívül megtisztelő számukra, hogy egy ilyen európai és világhírű zenész fontosnak tartotta, hogy Zenta számára komponáljon dalokat.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. július 28.