Zenta: Bemutatták Gál Hedda Ősanya című kötetét

Különleges hangulatú kötet- és lemezbemutató koncerttel lepte meg a zentai közönséget ma este a város főterén található Alltech-pavilonban a zentai születésű Jókai-díjas énekes-költő, Gál Hedda és a budapesti Hoppál Mihály Band, amelynek tagjai a kötetben szereplő szövegek megzenésített változataiból készült lemez anyagát adták elő az egybegyűlteknek, a szerző közreműködésével.


Az est kezdetén Gál Hedda átadta a Jókai-díját Zenta község önkormányzatának, amelynek nevében Perpauer Attila, a községi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja vette át az elismerést, köszönetet mondva Gál Heddának azért, amiért úgy döntött, szülővárosának adományozza az általa kiérdemelt díjat. Az est folytatásában a budapesti Hoppál Mihály Band tagjai is színpadra léptek, akik Gál Heddával közösen adtak elő néhányat az Ősanya című kötetben szereplő versek közül, de emellett közismert versek feldolgozott változatával is megörvendeztették az egybegyűlteket.

Az estet követően Gál Hedda elmondta, óriási élményt jelentett számára, hogy újra szülővárosában léphetett fel, hiszen igen jóleső érzéssel töltötte el, hogy a közönség soraiban helyet foglaló ismerős arcok előtt is bemutathatta a kötetét, amely rendkívül sokat jelent neki. Hozzátette, azért döntött úgy, hogy Zentának adományozza a Jókai-díjat, mert ezáltal is szeretné felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy merjenek nagyot álmodni, és ne féljenek küzdeni az álmaik megvalósításáért. Végezetül leszögezte, abban bízik, hogy a közeljövőben Vajdaság több településén is bemutathatják majd az Ősanya című kötetét, illetve az annak mellékleteként napvilágot látott, azonos című lemezt is.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. július 27.