LABDARÚGÁS: Nemanja Nikolićot fogadták Zentán

A franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon kiválóan szereplő magyar válogatott tagját, a zentai születésű Nemanja Nikolićot fogadták ma délelőtt a zentai önkormányzat illetékesei a Városházán, ahol Ceglédi Rudolf, a község polgármestere, Danilo Popov, a Községi Tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja, valamint Szegedinszki Igor, a község sportszövetségének titkára köszöntötte a futballistát.


Nemanja Nikolić a sajtótájékoztatón elmondta, óriási élményt jelentett számára az Európa-bajnokságon való részvétel, valamint az is, hogy itthonról is nagyon sokan szurkoltak neki és a magyar csapatnak, amiért külön köszönetet mondott mindazoknak, akik mellette álltak. Hangsúlyozta, amikor kijutottak az Eb-re, mindenki kíváncsi volt arra, hogyan fognak szerepelni, sőt, sokan kifejezetten szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, becsülettel helyt tudnak-e majd állni, de – ahogyan fogalmazott – szerencsére sikerült olyan teljesítményt nyújtaniuk, amelynek köszönhetően most már mindenki nagyon büszke a csapatra.

– Nagyon sokat számít nekem, hogy a szülővárosomból, Zentáról, illetve az egész Vajdaságból ilyen sokan nézték a mérkőzéseket, és szurkoltak nekünk, köztük olyanok is, akik saját bevallásuk szerint korábban soha nem néztek meg egyetlen focimeccset sem, ami nagyon megtisztelő számomra. Remélem, hogy ennek a szereplésnek köszönhetően nagyon sok gyereknek adtam reményt, bizonyítva számukra, hogy igenis lehet nagyokat álmodni, és ezeket az álmokat meg is lehet valósítani, de csakis akkor, ha hajlandóak vagyunk nagyon sokat dolgozni értük. Nem szabad csüggedni, nem szabad folyton alibit keresni, hanem bízni kell önmagunkban, és dolgozni, dolgozni, dolgozni – magyarázta Nemanja Nikolić, aki elmondta, az elmúlt napokban, amióta hazatért az Európa-bajnokságól, próbált minél többet pihenni és minél több tölteni a családjával, hiszen az elmúlt időszakban igen kevés ideje maradt rájuk, amit mindenképpen szeretett volna pótolni.

A zentai születésű futballista, aki jelenleg a lengyel Legia Varsó játékosa, amellyel az előző idényben bajnoki címet szerzett, sőt, ő a lett a lengyel bajnokság gólkirálya is, nem tagadja, az elmúlt időszakban rendkívül sokféle ajánlatot kapott, egyelőre azonban még nem döntötte el, hol folytatja pályafutását, hiszen – mint mondta – olyan döntést szeretne hozni, amely a legkedvezőbb mind számára, mind a jelenlegi klubja számára, éppen ezért azt sem tartja kizártnak, hogy a Legiában folytatja. Úgy fogalmazott, egyelőre csupán az a biztos, hogy a napokban kiutazik Lengyelországba, és megkezdi a felkészülést, hiszen rövidesen fontos BL-selejtező vár rá és a csapatára. Nemanja Nikolić saját bevallása szerint mindemellett a magyar válogatottban is szeretne újra bizonyítani, nem csupán cserejátékosként, hanem kezdőjátékosként is, hiszen – ahogyan fogalmazott – úgy érzi, az elmúlt időszakban rendkívül sokat tett azért, hogy kiérdemelje ezt a lehetőséget.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. július 6. 

Fotó: HERÉDI Krisztián