Újabb adomány a Zentai Közkórháznak

Az elmúlt hétvégén megtartott nagy sikerű Kormorán-koncert bevételét adták át ma délelőtt a rendezvény szervezői a Zentai Közkórház igazgatójának, ugyanis azt Zenta község önkormányzata és a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ a Zentai Közkórház CT-berendezésének megvásárlására ajánlották fel.


Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere emlékeztetett arra, hogy a koncertet Zenta két testvérvárosa, Gödöllő és Hódmezővásárhely önkormányzatának támogatásával szervezték meg, majd örömének adott hangot, hogy a rendezvény látogatói által felajánlott összegekből 218 ezer dinár gyűlt össze. Hozzátette, abban bízik, hogy a pozitív példákat látva a tartományi és a köztársasági szervek is hozzájárulnak majd a berendezés megvásárlásához szükséges összeg előteremtéséhez.

Dr. Vasas Mihály, a Zentai Közkórház igazgatója hangsúlyozta, az intézménynek jó ideje óriási szüksége lenne a CT-berendezésre, amely lehetővé tenné a betegellátás színvonalának növelését, illetve azt is, hogy a pácienseknek ne kelljen Nagykikindára vagy Újvidékre utazniuk a vizsgálatok elvégzéséhez, ami nemcsak a Zenta községbeli lakosságot érintené, hanem az egész Tisza mente lakosságát is. Hozzátette, reméli, hogy a jövőben újabb felajánlások is érkeznek majd az intézmény irányába, hiszen a korszerűnek tekinthető és minden igényt kielégítő CT-berendezés ára hozzávetőlegesen 460 ezer euró.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. április 6.