Zentán koncertezik a Kormorán együttes

A város első írásos említésének 800. évfordulója alkalmából az egész év folyamán sokszínű programok várják majd az érdeklődőket Zentán, ahol ennek jegyében április elsején a népszerű magyarországi Kormorán együttes ad jótékonysági koncertet.


A Kormorán együttes, amelynek moholi származású énekesnője, Fehér Nóra egykor Zentán járt középiskolába, április elsején a Városi Sportcsarnokban ad jótékonysági koncertet, amelyet Zenta testvérvárosai, Gödöllő és Hódmezővásárhely önkormányzatának támogatásával szerveznek meg, hangsúlyozta Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ igazgatója, aki elmondta, a koncert ingyenes lesz, a felajánlott adományokat pedig a Zentai Közkórház CT-berendezésének megvásárlására szeretnék fordítani. Hozzátette, a 2016-os évet a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ is a jubileumnak szenteli, aminek köszönhetően több olyan rendezvényt is szerveznek majd, amelyek kapcsolódnak az évfordulóhoz. A központi rendezvénysorozatot ezúttal is szeptemberben, a városnaphoz kapcsolódóan tartják majd meg.

Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, a jubileum alkalmából Dudás Gyulának szeretnének majd szobrot állítani, aminek az előkészületei jó ütemben haladnak, hiszen a szükséges dokumentumok beszerzése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása után megállapodtak a kivitelezővel, a községi képviselő-testület pedig a soron következő ülésén határozatot is hoz majd a szoborállításról. Kifejtette, nemcsak a város, hanem több intézmény is kerek évfordulót ünnepel az idén, hiszen a Hófehérke Óvoda 150, a Zentai Gimnázium 140, a Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola pedig 60 éves, emellett a Jézus Szíve templom idén ünnepli fennállásának 120 éves évfordulóját, valamint 190 évvel ezelőtt született Jovan Ðorđević, akinek tiszteletére a Stevan Sremac Helyismereti Alapítvány minden évben megszervezi a Jovan Ðorđević Napok rendezvénysorozatát. Fontos évfordulónak nevezte azt is, hogy Zenta és Hódmezővásárhely éppen 50 évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást egymással, aminek alkalmából a városnapi rendezvénysorozat keretében hódmezővásárhelyi kiállítás nyílik majd Zentán.

A községi tanács tagja ezt követően beszélt azokról a tervezett projektumokról is, amelyeket a testvérvárosokkal közösen szeretnének megvalósítani, ezáltal kísérelve meg még szorosabbra fűzni a testvérvárosi kapcsolatok szálait.

 

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. március 18.