Gróf Batthyány Lajosra emlékeztek Zentán

A zentai Városháza oszlopcsarnokában ma délben tartották meg az In memoriam gróf Batthyány Lajos című rendezvényt, amelynek keretében megkoszorúzták Batthyány Lajos gróf, az első felelős magyar kormány miniszterelnöke emléktábláját.


A rendezvény kezdetén Csipak Noémi, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulója énekelte el a Himnuszt, majd Kormányos Katona Gyöngyi, a Községi Tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja köszöntötte az egybegyűlteket, ezt követően pedig Rekovics Regő óvodás mondta el Wass Albert Ki a magyar? című versét. A program folytatásában Sárosi Gabriella történelemtanár mondott alkalmi beszédet, majd a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai, Csipak Noémi, Horák László, Horváth Dávid, Szremkó Áron és Toldi Teodóra adtak alkalmi műsort a „népek tavaszának” magyar reménységeit megvalósítani igyekvő, mártírhalált halt miniszterelnök tiszteletére. A diákokat dr. Katona Edit készítette fel.

A megemlékezés zárásaként az egybegyűltek megkoszorúzták Batthyány Lajos gróf, az első felelős magyar kormány miniszterelnöke emléktábláját, amelynél a Magyar Nemzeti Tanács nevében Perpauer Attila, Zenta község önkormányzata nevében Ceglédi Rudolf, a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezete nevében Bóbán József és Varga Viktor, a Vajdasági Magyar Szövetség nevében ifj. Juhász Bálint és Juhász Attila, a Magyar Polgári Szövetség nevében pedig Rácz Szabó László helyezte el az emlékezés virágait.

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. március 14. 

HERÉDI Krisztián felvételei