Együttműködési megállapodás született Kirchberg an der Raab és Zenta között

Ma délután együttműködési megállapodást kötött egymással az ausztriai Kirchberg an der Raab önkormányzata és Zenta község önkormányzata. A zentai Városházán megtartott ünnepségen mindkét település elöljárói abbéli reményüknek adtak hangot, hogy az aláírt dokumentumot a jövőben sikerül majd tartalommal is megtölteniük.


A két település közös történelmi múltjára épülő és két önkormányzat közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése érdekében megkötött megállapodást Florian Gölles, Kirchberg an der Raab polgármestere és Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere látta el kézjegyével, de a szerződéskötésnél rajtuk kívül jelen volt a két település több elöljárója is. Az ausztriai vendégek bemutatták településüket, amelyről elmondták, hogy Kirchberg an der Raab Ausztria dél-keleti részén, az osztrák–magyar határtól mindössze negyven kilométerre fekszik, kb. négyezer-ötszáz lakosa van, akiknek zöme földműveléssel foglalkozik, ugyanakkor a település számottevő történelmi múlttal rendelkezik, és erre építve szeretnék fellendíteni a turizmusát, amiben fontos szerep juthat a zentai tapasztalatoknak is.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere kifejtette, az együttműködés lehetőségét elsősorban a gazdaságfejlesztésben, ezen belül is a közös pályázatokban és turizmusfejlesztésben látják, de emellett a kulturális élet és a sport területére is szeretnék azt kiterjeszteni. Úgy fogalmazott, a megállapodással tulajdonképpen a kép kereteit rajzolták meg, magát a képet viszont az intézményeknek, a szervezeteknek és az egyesületnek kell majd berajzolniuk a keretbe.

 

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. március 2.