Jutányos árak a sportcsarnokban

A zentai községi képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadta a zentai sportcsarnok használatának ideiglenes árjegyzékére vonatkozó rendeletet, amelynek értelmében munkanapokon 8 és 15 óra között óránként 1500, munkanapokon 15 és 24 óra között valamint hétvégenként pedig óránként 2000 dináros áron vehető bérbe a csarnok.


A községbeli sportklubok a továbbiakban is ingyenesen használhatják majd a csarnokot, a más városokból érkező kluboknak edzés esetén óránként 1500, mérkőzés esetén óránként 2000 dinárt kell fizetniük, a külföldi csapatoknak pedig mérkőzés esetén óránként 3000 dinárt. Az egyéb sport- és kereskedelmi típusú rendezvények esetén 5 órás időtartamon belül óránként 7500, 5 órás időtartamon túl pedig óránként 5000 dinárt kell fizetni a csarnokért. A relaxációs központhoz tartozó szolgáltatások közül a szauna és a pezsgőfürdő bérleti díja óránként egyaránt 800 dinárba kerül.

Szegedinszki Igor, a sportcsarnok koordinátora elmondta, a sportcsarnok bérlésének ideiglenes díjszabása a hasonló létesítmények bérlésének díjszabásához viszonyítva igen jutányosnak tekinthető, amit azért tartottak fontosnak, mert ilyen módon is szeretnék a sportcsarnokba csalogatni mind a sportolni vágyókat, mind a rendezvényszervezőket. Hozzátette, a jelenlegi árjegyzék ideiglenes, a községi képviselő-testület azon rendeletének meghozataláig marad érvényben, amellyel a sportcsarnokban a sportpályák és az időpontok használatának módját szabályozza majd.

A rendelet tartalmazza a reklámterek bérlésének árjegyzékét is. A csarnok parkettjén a központi kör évi 100 000 dinárért vehető bérbe, az ütőn található körök pedig évi 60 000 dinárért. A parkett egyéb területein négyzetméterenként évi 50 000, a betonfelületeken pedig négyzetméterenként évi 25 000 dinárt kell fizetni a reklámokért.

 

H. A.

Vajdaság Ma, 2016. február 20.