Pályázhatnak az egyesületek Zentán

Zenta önkormányzata az idei évre kiírta a község területén működő civil szervezetek projektumainak a finanszírozására szóló pályázatot, amelynek összértéke 4,655 millió dinár. A szociális kérdések megoldásával kapcsolatos projektumokra 1,235 milliót, a művelődési programokra 1,5 milliót, a mezőgazdasági jellegű programokra 235 ezer dinárt fordítanak, a környezetvédelmi programokra 500 ezer, a turizmus serkentésére irányuló projektekre 600 ezer, az egyéb jellegű programokra pedig 570 ezer dinárt irányzott elő az önkormányzat.


A pályázaton részt vehetnek mindazok az egyesületek, amelyeknek a székhelye Zenta község területén van, és amelyek tevékenységüket a következő területeken fejtik ki: a kormány, a kormányon kívüli és üzleti szektor együttműködésének erősítése, a gazdasági tevékenység serkentése (idegenforgalom, kisipar, régi és ritka mesterségek, szövetkezetek stb.), a helyi közösség, ökológia, környezetvédelem és a polgárok egészségének fejlesztése, az emberi és kisebbségi jogok megerősítése, oktatási programok, idős személyek programjainak szervezése, a helyi közeg demokratizálódásának megerősítése, a civil társadalom fejlődése, szociális-emberbaráti aktivitások, a kulturális örökség megőrzése, történelmi közszerzemények, önkéntesség, a harcosok, a katonai és polgári rokkantak védelme, függőségi betegségek miatt kezelt személyek támogatása, nyugdíjasszervezetek aktivitásai, nem formális oktatás, a nemek egyenjogúságának megerősítése, a nyilvánosság tájékoztatásának fejlesztése, illetve és más tartalmak, amelyekkel hozzájárulnak Zenta község hatékonyabb fejlődéséhez.

Az egyesületek egy területre csak egy projektumot nyújthatnak be.

A projektum leírásának kötelezően tartalmaznia kell a helyszínt, ahol megvalósul, a problémákat, amelyekkel a célcsoport szembesül, természetesen a szükséges célcsoportokat is meg kell említeni, és mellékelni kell a célcsoport és környezete jelenlegi állapotának minőségi és mennyiségi mutatóit is. Elbíráláskor elsőbbséget élveznek azon projektumok, amelyek a 2016-os évben tematikailag Zenta város fennállásának 800. évfordulója megünnepléséhez kötődnek.

A pályázati dokumentáció átvehető minden munkanapon 7-től 15 óráig a városháza 31. sz. irodájában, illetve letölthető Zenta község hivatalos honlapjáról a www.zenta-senta.co.rs oldalon.

A pályázat február 10-én 12 órakor zárul. További információ kapható a 024/655-428-as telefonszámon.

 

Hhzs.

Magyar Szó, 2016. február 2.