Zenta: Ajándékcsomagok a zentai iskoláknak

A közlekedésbiztonságot és a közlekedési kultúrát fejlesztő eszközökből álló ajándékcsomagot adott át pénteken Ceglédi Rudolf polgármester a községben működő általános iskoláknak.


Az ajándékok beszerzéséhez szükséges anyagi fedezetet – képletesen szólva – mindazok a polgárok biztosították, akik a 2015-ös év folyamán Zenta község területén valamilyen közlekedési szabálysértést követtek el, és ezért megbírságolták őket. A törvény ugyanis lehetővé teszi, hogy az így befolyt költségvetési összegek egy részét visszaigényelje az önkormányzat, amit Zentán meg is tettek.

Ebből a 200.000 dinárból vásároltak most különböző, a közlekedéssel kapcsolatos könyveket, tájékoztató füzeteket, oktatási segédeszközöket, valamint laptopot, táblagépet, digitális fényképezőgépet, vetítővásznat és mennyezeti vetítőt a község területén működő öt általános iskola számára.

Annak a listának az összeállításában, hogy melyik iskolának mire lenne a legnagyobb szüksége, a műszaki oktatást végző tanárok segítettek, ők tanítják egyébként a biztonságos közlekedés alapvető tudnivalóit is az iskolákban. Elsősorban az ő munkájukhoz kívánt sok sikert a polgármester a November 11. Általános Iskolában megtartott sajtótájékoztatón, ahol a gyerekek már birtokba is vehették a nekik szánt didaktikai oktatóeszközöket.

 

pék

Vajdaság Ma, 2016. január 15.