Zenta: Kihirdették az év sportolóit

Szerdán este a zentai városháza Andruskó-termében kihirdették az év legjobb sportolóit. A díjazottakat Predrag Đurović, a Zentai Községi Sportszövetség elnöke és Ceglédi Rudolf polgármester köszöntötték, a díjakat pionír, kadét, junior és felnőtt kategóriákban osztották ki. 


Zentának 2015-ben öt élsportolója volt, közülük három birkózó. Ők Nagy Tamás, Almási Bence és Polgár Ákos. Nagy Abonyi Gergely atléta a rövidtávfutásban ért el figyelemreméltó eredményt, a legnagyobb dicsőséget a városnak azonban minden bizonnyal Kéri Valentina szerezte az idei évben, aki a spanyolországi junior kick-boksz Európa-bajnokságon szerzett bajnoki címet.

A pionírlányok kategóriájában Kónya Réka női bírkózó lett az első, a fiúknál pedig Göblös István, aki szintén birkózásban bizonyított. A kadét lányoknál Fenyvesi Janka kajakozó bizonyult a legjobbnak, a fiúknál pedig Almási Bence birkózó. Junior kategóriában Ivana Vejnović asztaliteniszezőt hirdették ki győztesnek a lányoknál, a fiúknál pedig Nagy Abonyi Gergő atlétát. A felnőtteknél Pataki Zsóka és Kincses Krisztina megosztva érdemelték ki az első helyet a hölgyek kategóriájában, mindketten a zentai női vízilabdacsapat tagjai. A férfiaknál Nagy Tamás birkózó eredményei voltak a legjobbak. A nem olimpiai sportágak versenyében a hölgyeknél Kéri Valentina, a férfiaknál pedig Kecskeméti Árpád sakkozó lett a győztes.

Zenta legsikeresebb klubja 2015-ben a csapatversenyek kategóriájában a Zentai Vízilabdaklub, az egyéni sportok esetében pedig a Zentai Birkózó Klub. A legjobb edzőnek járó díjat Zörgő László, a birkózók trénere vehette át. Életműdíjban részesült Kocsis Károly atlétikai edző sok évtizedes munkásságáért, Bognár András pedig a labdarúgás terén kifejtett, szintén több évtizedre visszanyúló aktivitásáért kapott polgármesteri köszönőlevelet.

pék

Vajdaság Ma, 2015. december 24.