JTI: Újabb támogatás a zentai Népkonyhának

Újabb jelentős összeggel támogatja a zentai Népkonyha működését a Japan Tobacco International dohányipari vállalat, amelynek illetékesei ma délelőtt adták át az adományukat a Népkonyhát működtető Caritas illetékeseinek.


A zentai Népkonyha közel ötszáz személy számára biztosít egytálételt napi rendszerességgel. Működését a helyi önkormányzat, valamint több községbeli magánvállalat és magánszemély mellett a JTI dohányipari vállalat is évről évre jelentős összeggel támogatja. Makoto Ochiai, a JTI zentai részlegének igazgatója hangsúlyozta, a vállalat számára rendkívül fontos, hogy megpróbáljon hozzájárulni azoknak a mindennapok során jelentkező problémáknak a megoldásához, amelyek a község lakosságát érintik. Ennek jegyében a vállalat egymillió dinárral támogatja a Népkonyha működését.

Ft. Nagy József, a zentai Caritas elnöke elmondta, a mostani összeg azokkal a felajánlásokkal együtt, amelyek a lakosság részéről érkeznek, hozzávetőlegesen fél éven át szavatolja majd a munka folytonosságának fenntartását. Hangsúlyozta, a közelmúltban több jelentős előrelépés is történt a Népkonyha életében, amelyek közül elsősorban a raktár- és az előkészítő helyiség fejlesztését emelte ki, hozzátéve, abban bíznak, hogy külföldről érkező segítségnek köszönhetően rövidesen a szállítással kapcsolatos nehézségekre is sikerül megoldást találniuk.

H. A.

Vajdaság Ma, 2015. december 18.