Balkán-bajnokság az új sportcsarnokban

A hétvégén a sportolók is birtokukba veszik a múlt héten felavatott új zentai sportcsarnokot. A 14 és 15 éves korosztály számára szervezett birkózó Balkán-bajnokságot december 12-én és 13-án, szombaton és vasárnap tartják, 11 ország versenyzőinek részvételével, számolt be az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón Ceglédi Rudolf polgármester, Bálint Zoltán, a Szerbiai Birkózó Szövetség közgyűlésének elnöke és Bicók Róbert, a Zentai Birkózó Klub igazgatója.


Több száz külföldi vendégre számíthatnak tehát a zentaiak, a sportcsarnok számára pedig ez lesz az első komolyabb vizsga. A legnépesebb az 54 tagú török küldöttség lesz, majd következik a bolgár válogatott 45 versenyzővel, edzővel és kísérővel, a románok pedig 26 fős küldöttséggel érkeznek. A fiatal birkózók három versenykategóriában, görög-római stílusban és szabadfogásban mérhetik össze erejüket és tudásukat, és külön versenyeznek majd a lánybirkózók, így összesen 30 egyéni győztest hirdetnek ki a két nap során. A versenyek szombaton délelőtt 10 és 14, délután 17 és 20 óra között zajlanak, vasárnap 10 és 14 óra között pedig az egyes országok válogatottjai csapnak össze.

Bicók Róbert, a Zentai Birkózó Klub igazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nagy megtiszteltetés számukra, hogy megkapták a lehetőséget ennek a bajnokságnak a megrendezésére, de egyben óriási kihívás is, hiszen a több száz vendég elszállásolása, utaztatása és eligazítása rengeteg munkával jár. A bajnokságon egyébként 7 fiatal zentai birkózó is részt vesz, a házigazda és szervező klub legalább egy bajnoki címben reménykedik.

Január 9-én viszont már világsztárokat is láthat a zentai közönség, a szerb és a magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanis itt játssza majd felkészülési mérkőzését. Erről Dukai Ferenc főszervező számolt be a sajtótájékoztatón. A mérkőzést a Szerbiai Rádió és Televízió is közvetíti majd, és folynak a tárgyalások a magyarországi M4 csatornával is.

pék

Vajdaság Ma, 2015. december 9.

HERÉDI Krisztián fotói