Zenta: Megnyílt a XIII. Mikulás-napi kiállítás

Ünnepélyes keretek között nyílt meg ma Zentán a Zentai Gazdakör XIII. Mikulás-napi kiállítása, amelynek idén már az újonnan átadott sportcsarnok ad otthont, új lehetőségeket nyitva meg a rendezvény előtt.


A XIII. Mikulás-napi kiállítás megnyitóünnepségének kezdetén először Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör elnöke, majd Ments András, a VaTeBeT igazgatója, Ádám József, a kiállítás ötletgazdája, Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége elnöke és Báló Gábor, a zentai és csókai méhészeket tömörítő Méhész Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd a kiállítást hivatalosan Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere nyitotta meg. Az eseményt a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola Betlehemes Csoportjának alkalmi produkciója tette ünnepélyesebbé.

A Mikulás-napi kiállítás elsődleges célja a kezdetekről fogva a hagyományos helyi termékek népszerűsítése, amelynek terén az elmúlt évek során számottevő fejlődés volt tapasztalható, hangsúlyozta Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör elnöke, aki elmondta, a rendezvény életében fontos mérföldkőnek számít, hogy idén új helyszínen, az újonnan átadott sportcsarnokban került megrendezésre, hiszen ezáltal új lehetőségek nyílnak meg a kiállítás előtt, amelyet a jövőben szeretnének még tovább fejleszteni.

A zentai és a csókai méhészek a kiállítás alkalmából a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is 15-15 kilogrammnyi mézet ajándékoztak a Zentai Közkórház gyermekosztálya, illetve a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete számára, ilyen módon járulva hozzá a beteg gyermekek mielőbbi felgyógyulásához és az értelmi fogyatékos személyek étkeztetéséhez.

A rendezvénysorozat keretében vasárnap délelőtt nyílik meg a XV. Mikulás-napi Nemzetközi Pálinkafesztivál, vasárnap délután pedig a szervezők a hagyományos sütemények, torták és hidegtálak, valamint a savanyúságok és befőttek versenyének eredményhirdetésével várják az érdeklődőket.

H. G.

Vajdaság Ma, 2015. december 5.