Amerikai kongresszusi képviselő Zentán

Steve King republikánus képviselő élénken érdeklődik a zentai csata és városunk iránt


Nemrégen magánlátogatáson járt Zentán Steve King republikánus párti képviselő, akit elkísért az Egyesült Államok belgrádi nagykövetségének néhány munkatársa.

King hivatalos úton tartózkodott Szerbiában, és mielőtt Zentára látogatott volna, az USA belgrádi nagykövetsége értesítette Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetét, hogy vendég érkezik a városba, és kalauzolják el, mutassák be neki a várost és nevezetességeit. Steve King Iowa állam egyik képviselője az USA kongresszusában, és élénken érdeklődik Zenta történelme, különösen pedig a zentai csata iránt. A turisztikai iroda munkatársai megmutatták az amerikai vendégnek a városháza tornyában található Zentai Csata Emlékkilátót, a terepasztalt a nevezetes csata makettjével, valamint ellátogattak a Tisza-parti emlékhelyre, és megtekintették a csata tényleges helyszínét, illetve annak a legközelebbi pontját a város alatti partszakaszon. A vendég szerint a zentaiak egy aranybányán ülnek, és koránt sincsenek kihasználva a híres történelmi esemény és a hozzá kapcsolódó történések turisztikai és egyéb lehetőségei.

Felvételünkön: Dejan Gajić, az USA belgrádi követségi alkalmazottja, Raško Ramadanksi zentai archeológus, Laskovity Kornél, a turistairoda vezetője, Steve King és Kevin Furey, a követség munkatársa.

ger

Magyar Szó, 2015. november 13.

HERÉDI Krisztián fotói