Harminchárom munkaadó, kétszázhúsz munkahely az állásbörzén

Tizedik alkalommal szervezett állásbörzét ma délelőtt Zentán a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és a helyi önkormányzat. Az idei állásbörzén harminchárom munkaadó összesen mintegy kétszázhúsz munkahelyet kínált az érdeklődőknek.

Az állásbörzén Jelena Mitrović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai kirendeltségének igazgatója hangsúlyozta, mivel az elmúlt évek tapasztalatai rendkívül pozitívak, hiszen a tavalyi állásbörzén például a munkaadók által kínált álláslehetőségek hetvenhat százalékát betöltötték, a továbbiakban is folytatni kell az ehhez hasonló rendezvények megszervezését, hiszen azok jelentős szerepet töltenek be a munkanélküliség csökkentésében.


Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere kiemelte, Zenta község területén, akárcsak az országban szinte mindenütt, óriási problémát okoz a munkanélküliség.

– Úgy érezzük, hogy egy-egy ilyen állásbörzén lehetősége van a munkaadói oldalnak is arra, hogy megpróbálja kielégíteni az igényeit, ugyanakkor a munkavállalók is láthatják, milyen munkahelyek állnak rendelkezésükre. Számomra külön öröm az, hogy az idén rekordszámú, összesen harminchárom cég volt jelen, és rekordszámú, összesen kétszázhúsz munkahelyet kínáltak fel az érdeklődőknek. Fontos továbbá az is, hogy megindult egy folyamat, aminek köszönhetően új cégek is jelen vannak. Bízunk benne, hogy jövőre még több új cég lesz jelen még több új munkahellyel – fogalmazott Ceglédi Rudolf.

Zenta község területén a nyilvántartott munkanélküliek száma kétezer-ötszáz fő körül mozog, ugyanakkor az illetékesek becslései szerint a nyilvántartásban nem szereplő munkanélküli személyek száma további ezer-ezerötszáz főre tehető.

H. G.

Vajdaság Ma, 2014. április 25.