Ajándékcsomag az elsősöknek

Zenta községben szerda délelőtt kezdték meg azoknak a közlekedésbiztonsági csomagoknak a kiosztását, amelyeket a helyi önkormányzat a hagyományokhoz híven idén is az iskolakezdés alkalmából ajándékoz az első osztályba induló kisdiákoknak.


Az egyebek mellett láthatósági mellényt, fényvisszaverő pántot és a biztonságos közlekedés alapjait összefoglaló kiadványt is tartalmazó csomagokat elsőként a Thurzó Lajos Általános Iskolában adták át az önkormányzat illetékesei, Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, valamint Juhász Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, akik ezúttal a járványügyi rendelkezések miatt nem személyesen a gyermeknek nyújtották át a csomagokat, hanem a tanítónőknek kézbesítették azokat.

– Rendkívül fontos számunkra, hogy a gyermekek minél nagyobb biztonságban legyenek, nemcsak az oktatási intézményekben, hanem akkor is, amikor jönnek az iskolába, vagy éppen mennek hazafelé. Ezeknek az elsősöknek a nagy többsége valószínűleg ezekben a napokban kezd önállóan részt venni a közlekedésben, éppen ezért nagyon fontos, hogy használják ezeket a közlekedésbiztonsági mellényeket, arra kértük a pedagógusokat, és arra kérjük a szülőket is, győzzék meg a gyerekeket, hogy használják a mellényeket, hogy ezáltal minél láthatóbbak legyenek a közlekedésben, és minél nagyobb biztonságban tudjanak az otthonukba vagy az iskolába érni – hangsúlyozta Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, hozzátéve, a csomag a láthatósági mellény az egyéb, közlekedést segítő eszközök mellett egy-egy olyan kiadványt is tartalmaz, amely a közlekedési szabályok alapjainak elsajátításában nyújt segítséget a legkisebbeknek.

– Úgy vélem, hogy az önkormányzat részéről ez egy olyan gesztus, amely nemcsak gesztusértékű, hanem gyakorlati haszonnal is jár. Ez az ajándék egy közlekedésbiztonsági csomagot ölel fel az elsősök számára, mert ők azok, akik most egy kicsit távolabb mennek az otthonuktól, mint korábban, hiszen közlekedniük kell, aminek során a közlekedésbiztonsági alapfogalmak és a közlekedésben való segítségnyújtás minden bizonnyal hozzásegítik majd őket ahhoz, hogy simán menjen az iskolába való eljutás, még ezek között a körülmények között is, amelyek most valamennyiünk mindennapjait meghatározzák. Remélem, hogy minden elsős kezd beilleszkedni, és a többi diák is lassan hozzászokik ehhez a rendkívüli menetrendhez, a távoktatás ezen formájához és az iskolai jelenlétnek ehhez a módjához, hiszen oda kell figyelni egymásra! – fejtette ki Juhász Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.

A Thurzó Lajos Általános Iskola után az önkormányzat illetékesei a többi Zenta községbeli általános iskolába is ellátogattak, hogy az oda járó elsős kisdiákoknak is átadják a közlekedésbiztonsági csomagokat.

M.E.

Magyar Szó, 2020. szeptember 3.