Az elsősök a napokban vehetik át a tanszercsomagot és az iskolatáskát

Zenta községben összesen 145 magyar elsős indul az első osztályba. a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagjait, a Rákóczi Szövetség ajándék iskolatáskáját a napokban juttatják el a kisdiákokhoz.


A Magyar Nemzeti Tanács 2011 óta működteti a beiskolázási tanszercsomag programot, a Rákóczi Szövetség pedig 2019 óta biztosítja az iskolatáskákat a magyar kormány támogatásának, valamint a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságnak, és a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően.

Perpauer Attila, az MNT tagja az ajándékokkal kapcsolatban elmondta, hogy csomag értéke 5000 dinár, s gazdag felszerelést jelent, hiszen tartalmaz ceruzákat, filctollat, tolltartót, vonalzókat, rajzblokkot, ecseteket, füzeteket, ollót, gyurmát, ragasztót, metalofont. A Gőgös Gúnár Gedeon című könyv mellett idén benne lesz a Mézes Kalács kiadványa, amelyet a Magyar Szó Lapkiadó Kft. jóvoltából kap minden elsős.

A következő tanévben Zentán 145 gyermek indul az első osztályba a négy általános iskola hat épületében. A Petőfi Sándor Általános Iskolában 31, ennek felsőhegyi Csokonai V. Mihály kihelyezett tagozatán 17, a Stevan Sremac Általános Iskolában 31, a Thurzó Lajos Általános Iskolában 44, a Tömörkény István Általános Iskolában összesen 22 kisdiák kezdi meg a tanulmányait.

A csomagok kiosztása rendhagyó módon, a járványügyi rendelkezéseket betartva, a megszokott alkalmi műsorokat mellőzve történik. Perpauer Attila hozzátette, hogy a járvány miatt nem csak az iskolákban juthatnak az ajándékokhoz, hanem a művelődési otthonokban, civilszervezeteknél, vagy pedig házhoz viszik.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2020. AUGUSZTUS 31.