Továbbra is Czegledi Rudolf a polgármester - Megtartották az új összetételű képviselő-testület első, alakuló ülését Zentán

A júniusi helyi önkormányzati választáson a község választópolgárai négy listára szavazhattak Zentán. A Vajdasági Magyar Szövetség 13, az Aleksandar Vučić – A gyermekeinkért 10, az Együtt a Jobb Zentáért Polgárok Csoportja és a Sándor József – Polgári Mozgalom Zentáért Polgárok Csoportja pedig 3-3 mandátumot szerzett az összesen 29 tagú testületben.


A pénteki alakuló ülésen, miután a képviselők letették az esküjüket, megkezdődött az egyes tisztségviselők megválasztása. A községi képviselő-testület elnökének egyetlen jelöltként Szabó Dékány Zsófiát (SZHP) választották meg titkos szavazással öt érvénytelen és egy ellenszavazat mellett, helyettese pedig szintén egyetlen jelöltként Rácz Szabó Márta (VMSZ) lett. A községi képviselő-testület titkári posztját továbbra is a szavazattöbbséggel megválasztott Stojkov Igor (SZHP) töltheti be.

A tisztségviselők megválasztása és esküjük letétele után került sor a polgármester, az alpolgármester, illetve a községi tanács tagjainak titkos szavazással történő megválasztására. Zenta község polgármesteri tisztségét újabb négy évre Czegledi Rudolf (VMSZ) töltheti be, alpolgármesternek pedig Dragan Todorovićot (SZHP) választották meg. A polgármester a sajtó képviselőinek érdeklődésére elmondta, hogy elérkezett a város fejlesztésének új korszaka.

– Ahogy a választásokkor is elmondtuk, számunkra a legfontosabb az, hogy az intézmények továbbra is normálisan működjenek, megtörténjen a szerkezeti erősítésük. Reméljük, hogy a járványhelyzet csillapodásával az intézményeink újra normális kerékvágásba kerülnek. Fontos számunkra, hogy a sport, a kultúra, az egyházi élet, illetve a kommunális infrastruktúra területén történő fejlesztéseket megvalósítsuk. Olyan változásokra is lehet számítani, mint hogy az autóbusz-állomás helyét más tartalmakkal töltsük be, vagy hogy a vasútállomás buszállomásként is működjön. A megkezdett beruházások folytatódnak, ezek mellett további új tartalmakat is szeretnénk megvalósítani – hangsúlyozta Czegledi Rudolf.

A községi tanács az eddigiekhez hasonlóan továbbra is egy héttagú testület, köztük a polgármesterrel, az alpolgármesterrel, illetve a különböző területekért felelő tanácsnokokkal. A képviselő-testület alakuló ülésén megválasztották a községi tanácstagokat is. A kultúrával és oktatással megbízott tanácsnok Juhász Attila (VMSZ), a gazdasággal és turizmussal megbízott tanácsnok Sztantity Szebasztián (VMSZ) lett, a városrendezésért és a civil szervezetekért Homolya Ákos (VMSZ) tanácsnok felel, Aleksandar Zelić (SZHP) a sporttal és ifjúsággal megbízott tanácstag lett, a szociális tevékenységgel és a mezőgazdasággal pedig Szűgyi Imrét (SZHP) bízták meg.

zs

Magyar Szó, 2020. augusztus 22.