Újra várják a zentai strandok a fürdőzni vágyókat

Mától újra fogadja a strandolókat a zentai medence, az előírt óvintézkedések betartásával - így döntött Zenta község rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskara pénteken.


Emellett a híd lábánál lévő tiszai strand is újra rendezett állapotban várja a fürdőzni vágyókat.

Július közepén, a járványügyi helyzet kedvezőtlen alakulása miatt, kényszerszünetet tartott a zentai medence. Azonban a mai délelőtt, 10 órakor, újra megnyitotta a kapuit.

A leállás ideje alatt kicserélték és fertőtlenítették a medence vizét. Emellett több óvintézkedés is érvénybe lépett az újranyitással együtt. Egyidejűleg 400-an tartózkodhatnak a komplexum területén, a vízben pedig 200-an hűsölhetnek egyszerre. Emellett kötelező megtartani a másfél méter távolságot.

Slavnić Ákos, igazgatóhelyettes, Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat, Zenta: „Egész Szerbia területén a vízi mentőknek az a feladata, hogy a polgárokat megkérjék arra, hogy a medence használata előtt zuhanyozzanak le. Ez nagyon fontos. Mielőtt bejönnek a medence területére, kötelező a kéz- és lábmosás, vagyis a fertőtlenítés. Ezek az alap dolgok, amik fontosak.”

A Tisza-parton három strand várja a fürdőzőket. Ezeket még június elején rendbe hozta a helyi önkormányzat, azonban a folyó kései áradása miatt itt nem indulhatott be a strandszezon. A gyors sodrás és a víz felszíne alatt lévő uszadékok miatt életveszélyes volt a fürdőzés a folyóban. A Tisza lassan visszahúzódott a medrébe, és újra biztonságos a strandolók számára.

Varga Viktor, gazdasági ügyekkel megbízott tanácstag, Zenta KT: „A múlt héten, pénteken, sikerült elrendeznünk ezt a hídlábnál lévő strandot. A fürdőzők hétvégén már birtokba is vehették. Úgy gondolom, hogy lehetőségeinkhez mérten, ezen a héten a túloldali, csókai strandot megpróbáljuk megcsinálni, valamint a Halászcsárdán lévő strandot is, hogy a fürdőzők minél nagyobb számban bírják használni.”

A tiszai strandolás alkalmával ugyanazok a szabályok érvényesek, amelyeket a válságtörzs meghozott az egész község területére. Ennek alapján kötelező a szociális távolságtartás, és a folyamatos kézfertőtlenítés.

2020. 08. 03

Forrás: Pannon RTV