Idén is lesz Tiszavirág Fesztivál Zentán

Idén is megtartják a zentai Tiszavirág Fesztivált, jelentették be a szervezők mai sajtótájékoztatójukon, ahol elmondták, a június 19. és 21. között a zentai Tisza-parton megrendezendő összejövetelen ezúttal is igen sokszínű programokkal várják majd a látogatókat.


Kosiczky András, a községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja kifejtette, sokan várták a nagy népszerűségnek örvendő fesztivált, ám a koronavírus-járvány miatt eddig csak feltételesen tudtak egyeztetni a fellépőkkel és a kirakodókkal, mostanra azonban már biztossá vált, hogy a jövő hétvégén, azaz június 19. és 21. között sor kerülhet a rendezvényre, amely pénteken kezdődik és vasárnap ér véget. Hozzátette, ebben az évben is tartalmas programmal készülnek az érdeklődőknek és a szórakozni vágyóknak, ugyanis a három helyszínen, a kisszínpadon, a nagyszínpadon, illetve az alsó rakparton mindenki kedvére válogathat majd a programok közül.

Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója elmondta, a fesztivál pénteken 18.30-tól a bortérrel és a kézműves vásárral nyitja meg kapuit, 19 órától a hagyományokhoz híven ezúttal is Zenta Város Fúvószenekara szórakoztatja az egybegyűlteket, 19.30-tól a Contrabayando tart akusztikus koncertet a borutcában, a nagyszínpadon pedig 21 órától a magyarországi Bebe és a Buligánok formáció lép színpadra. Mint mondta, a szombati napon már reggel nyolckor retro horgászversennyel indul a programok sora, 18 órától lesz látogatható a bortér és a kézműves vásár, a kisszínpadon pedig két koncertre kerül majd sor, 19-kor kezdődik a Juhász zenekar népzenei koncertje, amelyet 20.45-től Inke Looper akusztikus koncertje követ, míg az alsó rakparton 20 órától népzene és néptánc várja a látogatókat. Hozzátette, a nagyszínpadon 19.45-kor kezdődik a program a Balkan Strings koncertjével, majd a 21.45-kor kezdődő fáklyás hajós felvonulás után, 22.15-től újabb koncert, a Bijelo Dugme Tribute Band fellépése biztosítja a kellemes perceket a szórakozni vágyóknak, az estét pedig éjféltől DJ zárja. A fesztivál harmadik napján, azaz vasárnap szintén 18-kor nyit a bortér és a kézműves vásár, 19 órától Šandorov Zoran akusztikus koncertjét, majd 21 órától a Szt. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tűzzsonglőr bemutatóját kísérhetik figyelemmel a látogatók.

A szervezők kihangsúlyozták, hogy a fesztivál infrastruktúrájának kiépítése miatt már szerdán megkezdődik a lezárás a Tisza-parton, ami egészen hétfőig tart majd, egyben arra kértek mindenkit, hogy igyekezzenek felelősségteljesen, a járványügyi előírások betartásával élvezni a fesztivál programjait.

H. A.

Vajdaság Ma, 2020. JÚNIUS 10.