Támogatás a községbeli sportkluboknak

Ünnepélyes keretek között vehették át a Zenta községbeli sportklubok és sportszervezetek képviselői azokat a támogatási szerződéseket, amelyeket Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Danilo Popov, a községi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja nyújtottak át nekik.


A megjelenteket elsőként Danilo Popov üdvözölte, aki megköszönte a klubok vezetőinek a munkájukat, valamint azt a sikeres együttműködést, amelyet az elmúlt évek során az önkormányzattal folytattak, egyben abbéli reményének is hangot adott, hogy a továbbiakban is gyümölcsöző lesz az együttműködés az önkormányzat és a sportklubok között. Kifejtette, ez az év mindenki számára nehéz volt, hiszen a rendkívüli állapot miatt a sportklubok munkája is szünetelt, az idei évben megvalósítandó programok támogatása azonban mégsem marad el, igaz, a támogatások mértékével soha nem lehet mindenki elégedett. Összegzésében sikeresnek értékelte az elmúlt négy évet, és megköszönte Czegledi Rudolf polgármester munkáját is, aki minden helyzetben igyekezett maximálisan támogatni a sportot, beleértve a klubokat és a sportolókat is. Örömtelinek nevezte azt is, hogy Zenta község önkormányzata és a szerb kormány együttműködésének köszönhetően minden sportmunkásnak 90.000 dináros juttatást tudtak biztosítani, ami szavai szerint annak a bizonyítéka, hogy nem feledkeznek meg a sportról, hanem támogatást élvez, nemcsak községi, hanem országos szinten is, majd örömének adott hangot annak kapcsán, hogy Zenta község önkormányzata ebben az évben 27 millió dinárral támogatja a sportklubok munkáját.

Ezt követően Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, aki szintén kitért az év első felében tapasztalt nehézségekre, különös tekintettel arra, hogy a sportolók felkészülését mennyire megnehezítette a járványhelyzet, hiszen otthoni körülmények között, egyedül kellett megvalósítaniuk az edzéstervüket, ami jelentősen próbára tette a kitartásukat is, majd abbéli reményének adott hangot, hogy a sportélet is hamarosan visszatérhet a régi kerékvágásba, ugyanis – ahogyan fogalmazott – Zenta számára rendkívül fontos a sport, csakúgy, mint a kiváló sportolók, akik eredményeikkel öregbítik a város hírnevét, újra meg újra bebizonyítva, hogy Zenta sportközpont is. Kiemelte, hogy a község 27 millió dinárt fordít a közvetlen sporttevékenységek támogatására, valamint további 15 milliót a sportobjektumok fenntartására, ami annak a jele, hogy komolyan veszik a sportot a községben, és ezt a továbbiakban is szeretnék folytatni. Végezetül megköszönte a sportmunkások tevékenységét, leszögezve, az ő munkájuk is igen fontos, ugyanis a klubokat össze is kell fogni, amihez további eredményes munkát és sok sikert kívánt mindannyiuknak, hiszen – mint mondta – a község nemcsak a sportolókra, hanem rájuk is büszke.

Idén összesen 27 községbeli sportklub és szervezet részesült támogatásban, a legnagyobb keretből a Tiszavirág Kajakklub, illetve a Zenta Atlétikaklub gazdálkodhat majd.

H. A.

Vajdaság Ma, 2020. JÚNIUS 10.