Megkezdődött a beiratkozás

Szerdán délelőtt a zentai Hófehérke óvoda központi épületében Kopasz Ildikó igazgató és Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja tartott sajtótájékoztatót a beiratkozással, illetve a bölcsődéseknek és a kiscsoportosoknak szánt újabb óvodás csoportok megnyitásával kapcsolatban.


Perpauer Attila elmondta, az óvoda nemrég megnyitotta kapuit a megfelelő előírások alapján, amelyeket maradéktalanul be is tartottak. Az intézmény folyamatosan méri fel a szülők igényeit, és ez alapján jövő hétfőn újabb csoportok fognak megnyílni a legkisebbek számára, természetesen ugyancsak a minisztériumi egészségügyi előírások szigorú betartásával.

Az igazgatónő elárulta, bár a megszokotthoz képest kissé késve, ám május 18-ától végre megkezdődött a beiratkozás a zentai óvodába; az idén az eVrtić internetes oldalon keresztül. Erre a hónap végéig lesz lehetőség. A szülők az iratkozással kapcsolatos követelményeket szerb és magyar nyelven is megtalálják az óvoda honlapján, illetve Facebook-oldalán, emellett az intézmény vezetősége felkínál egy alternatív e-mail-címet is arra az esetre, ha valaki számára az eVrtić oldala nem elérhető.

Kopasz Ildikó elmondta még, hogy a május 14-étől indult, teljes ellátást biztosító napközibe való felvétel alapfeltétele, hogy mindkét szülő igazolást vigyen a munkáltatójától, hogy semmiképpen nem tudja otthonról végezni a munkáját, illetve a gyermekorvostól, hogy a gyermek egészséges. A mostani bővítésnek köszönhetően már nem csupán a 4-5-6 éves korosztályt tudják fogadni, hanem az ennél fiatalabbakat is.

Az igazgatónőnek az eddigiekről nagyon pozitívak a tapasztalatai. Mint mondta, a gyermekek felvétele a legkulturáltabb és legfegyelmezettebb módon folyt le, a szülők megértették, hogy az előírásokat be kell tartani, így nem léphetnek be az óvoda épületébe. Egészségügyi nővérek veszik át tőlük a kicsiket a kapuban, majd a lázmérést követően továbbadják őket az óvónőknek.

Magyar Szó, szög

2020. május 21.