Folytatódhat a közeljövőben a zentai Városháza felújítása

Egyes részprojektek ugyanakkor várhatóan valamelyest csúsznak majd.

Az elmúlt időszakban a rendkívüli helyzet bevezetése miatt Szerbia-szerte több helyen is lelassultak a helyi jellegű fejlesztések, az önkormányzatok azonban igyekeznek minél hamarabb folytatni a beruházásokat.


Zenta egyik jelképe, a Városháza felújítás alatt áll. Az elmúlt években az önkormányzatnak sikerült több munkálatot is elvégeznie a több mint 100 éves épületen. A Városháza jobb szárnyát ugyanakkor még nem sikerült befejezni, ebbe az idén tavasszal szerettek volna belekezdeni. Ez a járvány megjelenése és a rendkívüli helyzet miatt már biztosan csúszni fog – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere. Bár a homlokzat idén még elkészülhet, a nyílászárók cseréje valószínűleg a 2021-es évben történik majd meg: „Immár van összehasonlítási alapunk. Az április havi bevételeinket tudtuk összehasonlítani az egy évvel, tehát 2019 áprilisi bevételekkel, és sajnos megállapíthatjuk, hogy körülbelül 15 százalékkal csökkentek a bevételeink. Ami azt jelenti, hogy bizonyos beruházásokat csökkentve, vagy bizonyos fejlesztéseket el kellett, hogy halasszunk.”

Hasonló a helyzet a régi kaszárnya egyik épületébe tervezett idősek otthonának kiépítésével kapcsolatban is. Az erre vonatkozó közbeszerzés folyamatát is le kellett állítania az önkormányzat illetékeseinek. Ugyanakkor vannak már elkezdett fejlesztések, amelyek nem állnak le teljesen, csupán lassul a folyamat. Ez annak az eredménye, hogy a köztársasági, a tartományi és az anyaországi forrásoknak is újra működésbe kell lépniük, ami szintén 2020 második felében várható – tette hozzá a polgármester: „A működési nehézségek valószínűleg az év második felében csökkenni fognak, még a fejlesztések, amelyeket terveztünk és különböző szintekről kapnánk rá támogatást, valószínűleg tartom, hogy jövő évtől kezdenek megvalósulni olyan mértékben, ahogy az elmúlt években valósultak meg.”

A zentai polgármester elmondta továbbá, hogy idén befejeződik a Halászcsárda üdülőtelep felé vezető betonút teljes felújítása is. Az utolsó, nagyjából 350 méteres harmadik szakaszt 5 millió dinárból fejezik majd be.

Pannon RTV

2020. 05.11.