ZENTAI EGÉSZSÉGHÁZ - Felhívás Zenta Község polgárainak

Felhívjuk Zenta Község minden lakosát, hogy tartsa be az egészségügyi előírásokat: rendszeresen és alaposan mosson kezet vízzel és szappannal,  tisztítsa meg kezét alkoholos törlőkendővel, kézfertőtlenítővel! Köhögéskor, tüsszentéskor takarja el száját és orrát a behajlított könyökével vagy egy zsebkendővel, majd azonnal dobja ki a zsebkendőt! Szemhez, szájhoz, archoz csak kézmosás után nyúljon! Kerülje a nagy tömeget, zárt légterű helyiségeket! Használjon maszkot, ha légzőszervi tünetei vannak (köhögés, tüsszentés), ezzel védi a környezetében lévőket!


Arra kérjük a polgárokat, hogy amennyiben lázuk van, MARADJANAK OTTHON, még véletlenül se menjenek dolgozni és hívják a zentai Legúti betegségek rendelőjét, egyeztessenek vizsgálati időpontot a tömeges találkozás elkerülése érdekében. Amennyiben éjszaka lázasodnának be, vegyenek be két lázcsillapítót és reggel 7.00 órakor jelentkezzenek a rendelőben! Rendelkezésükre állnak minden nap 07.00 és 22.00 óra között, az alábbi telefonszámon: 062-80-66-879.
A munkaadókat megkérjük, hogy munkásaikat, ha lázuk van, azonnal küldjék haza!
Arra kérjük a polgárokat, hogy a maguk és családjuk egészségének megőrzése érdekében kerüljék el a  családi rendezvényeket, a baráti összejöveteleket és ebben a helyzetben mellőzzék a társasági életet mindenhol.

Magyar Szó, 2020. április 3.