ZENTAI PIAC - Az internetre költöztek

Zentán a piacok bezárása miatt a különféle konyhakerti növényeket vásárolni kívánók a hétvége óta az interneten, pontosabban egy Facebook-csoporton keresztül szerezhetik be a szükséges portékákat. Az eddig a termékeiket a város szívében kínálók számára ugyanis elindult a Zentai online zöldségpiac csoport, amelyben az érintettek bejegyzésekben népszerűsíthetik az eladásra szánt zöldségeket, gyümölcsöket. 


Az adminisztrátorok segítő szándékkal hozták létre a csoportot, és arra kérik a bejegyzéseket írókat, hogy felhívásaikat két nyelven, magyarul és szerbül is tegyék közzé, és tartalmazzák egyebek mellett azt, hogy mit árulnak, mit vásárolnának, az elérhetőségüket, illetve azt is, hogy hánytól hány óráig fogadják a potenciális vásárlókat, illetve szükség esetén hajlandók-e házhoz szállítani az általuk kínált termékeket.

Az online zöldségpiac az elindítását követően igen nagy népszerűségre tett szert, mindössze néhány óra leforgása alatt több mint kétezren csatlakoztak a csoporthoz. A témával lapunk szerdai számában részletesebben is foglalkozunk.

Hhzs.

Magyar Szó, 2020. március 31.