Zenta: Tamara a község első kisbabája

A zentai szülészeten, három nap alatt hat kisbaba született. Köztük január harmadikán jött a világra a község első babája is. Az önkormányzat nevében az illetékesek szombaton látogatták meg kicsit és anyukáját.


Az édesanya, Rózsa Krisztina második gyermekeként született meg Tamara, aki 4800 grammal, 56 centiméterrel szép nagy babának számít. A Zentai Közkórházban január harmadikán, éjjel fél kettőkor érkezett és az anyuka elmondása szerint nagyon jól vannak, örülnek neki, és nagyon várták már. Újévi babának várták, de így az első babának érkezett Zentán.

Dr. Csáki Beáta az intézmény vezetője összefoglalva az elmúlt évet elmondta, hogy tavaly 763 gyerek született náluk, közülük 396 fiúk, 367 lány. A kórház igazgatónője kiemelte, hogy idén már több baba is született. Hat gyermek látta meg a napvilágot a kórházban, és bíznak benne, hogy az idei év is ilyen növekvő tendenciát fog mutatni a gyermekek születése terén.

A város polgármestere Czegledi Rudolf kifejezte jókívánságait és elmondta, hogy az önkormányzat minden évben anyagi szempontból is támogatja a gyerekvállalást. Nagy öröm számukra is, hogy az elmúlt években gyakrabban vállalnak a szülők több gyermeket a községben. Az átadott ajándékcsomag tartalmazott játékokat, babakelengyét, kozmetikai szereket, amelyek az első hónapokban szükségesek a kisbaba számára.
Zenta önkormányzata minden évben 30 ezer dinárral támogatja a község újszülöttjeit és családjukat. Az év első babája pedig ennek kétszeresét kapja.

Herédi Krisztián felvétele

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2020. JANUÁR 4.