Segítő kezet nyújtottak a népkonyhának - A JTI vállalat idén több mint egymillió dinárral támogatta a rászorulók ellátását

A JTI multinacionális vállalat kezében lévő zentai dohánygyár ételadomány formájában az idén is segítő kezet nyújtott a Caritas humanitárius szervezet által működtetett zentai népkonyhának.


A zentai vállalat tizenhárom éve részesíti támogatásban a rászorulóknak naponta meleg egytálételt biztosító intézményt, és az idén egymillió-százezer dináros összeggel járultak hozzá a népkonyha zavartalan működésének fenntartásához. Aleksandar Živkov, a zentai dohánygyár igazgatója ennek kapcsán napilapunknak elmondta, tisztában vannak azzal, hogy az esztendőnek ebben az időszakában jócskán lecsökkent a szezonális munkalehetőségek száma, ezért a nehéz körülmények között élőknek még inkább szükségük van a segítségükre.

– Bízunk abban, hogy egyszer Zentán egy idő után majd nem lesz szükség a népkonyha által nyújtott szolgáltatásokra, ám amíg a rászorulóknak erre szükségük van, a JTI segítségére is számíthatnak – hangsúlyozta a dohánygyár igazgatója, aki elmondta, a japán kézben lévő zentai vállalat önkéntesei az adomány mellett mákos és diós rétes elkészítésével is meglepték a népkonyha felhasználóit.

A JTI igazgatója és három önkéntese mellett a pénzadományból vásárolt élelmiszercikkek átadásán jelen volt Lőrinc Csongor, a zentai községi tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja is, aki a jelen lévő újságíróknak elmondta, hogy Zenta község aktívan részt vesz a 350 személynek napi rendszerességgel meleg egytálételt biztosító népkonyha támogatásában, és eddig évente mintegy 2,5 millió dinárral járultak hozzá a működéséhez, ezt az összeget jövőre megnövelik, aminek köszönhetően mintegy 2,8 millió dinárt irányoznak elő erre a célra a községi költségvetésből.

Ft. Nagy József plébános szerint a JTI támogatása nagyon sokat jelent a népkonyhának, mivel ez akkor érkezik, amikor más forrásokra még nem tudnak szert tenni. Ugyanis valamikor március-áprilisban kapnak hathatós támogatást, addig pedig ezzel az összeggel igyekszenek kitölteni az év végén és az év elején keletkezett űrt.

Hhzs.

Magyar Szó, 2019. december 27.