Újabb díj a bolyais tanároknak - Balla Ákost és Esztelecki Pétert Stádium-díjjal tüntették ki

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított Stádium-díjat három kategóriában osztják ki, a tudományok, a művészetek és a közélet terén tevékenykedő szakemberek között. Idén a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium két tanára is részesült a díjban: Esztelecki Péter a tudomány kategóriában első, míg Balla Ákos a művészet kategóriában harmadik helyezést szerzett az online szavazás eredményeképpen.


A díjazott tanárok tiszteletére a város önkormányzata sajtótájékoztatóval egybekötött fogadást tartott, ahol Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja ajándékcsomagot adott át a tanároknak, és gratulált nekik az elért eredményekhez.

– Fontos számunkra az iskoláink által végzett munka. Kiemelkedő tanáraink vannak, akiket meg kell dicsérni, hiszen munkájuk során az elkövetkező generációknak adják tovább a tudásukat, nevelői munkájuk pedig biztosítja, hogy a közösségünk a jövőben is megmaradjon – hangsúlyozta.

Csikós Pajor Gizella, az iskola igazgatója elmondta, az intézmény a Stádium-díj mindhárom kategóriájában adott le jelölést, először összegyűjtötték az elegendő számú aláírást ahhoz, hogy jelöljék az iskola pedagógusait, majd augusztusban a diákok Szikszóra utaztak, ahol az alapítvány és a többi diák előtt bemutatták a tanáraikat. Itt lehetőség volt arra, hogy a Kárpát-medence különböző szegleteiből érkező diákok és tanárok megismerjék egymás jelöltjeit, a helyezésekről azonban nem ez, hanem az ezt követő online szavazás döntött.

Esztelecki Péter és Balla Ákos hangsúlyozták, a díj elnyerése fontos pozitív visszajelzés a számukra, hiszen a kollégák, a diákok és a szülők összefogásának köszönhetően gyűltek össze a szükséges szavazatok. A díjazás megerősítette őket abban, hogy a megkezdett úton haladjanak tovább pedagógiai munkájuk során. Esztelecki Péter kiemelte, hogy a díjat a vajdasági magyar közösség rendkívüli összetartásának, segítőkészségének is köszönhetik.

zs

Magyar Szó, 2019. december 12.