Megkezdődött a decemberi ünnepek programsorozata

Advent első vasárnapján gyertyagyújtással kezdődtek meg az karácsonyi ünnepek előkészületei. A következő hetekben sokszínű programok várják a zentaiakat és a városba látogatókat.


Vasárnap este az adventi koszorú körül, a városháza oszlopcsarnokában gyűltek össze a látogatók. Rövid műsor kíséretében a város polgármestere, Czegledi Rudolf gyújtotta meg az első gyertyát.

Az első láng a hitet jelképezi – ismertette Juhász Lassú Kornélia, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ munkatársa, aki hozzátette, hogy a katolikus szimbolika szerint ez gyertya az első emberpárra, Ádámra és Évára utal, s a családfőnek kell lángra lobbantania.

Az első közös gyertyagyújtás műsorában fellépett Ágó Gergely szavaló, Nagy Rózsa énekes, Musica Sacra kórus (művészeti vezető: Edelényi Magdolna). A megjelentek ezen kívül megtekinthették a Thurzó Lajos Általános Iskola alsós tanulóinak képzőművészeti kiállítását. A IV. Karácsonyváró adventi programsorozat szereplői a városháza oszlopcsarnokában és az épület előtti téren lépnek majd fel a következő vasárnapokon is. Az énekegyüttesek, a hagyományápolók, a versmondók és további gyermekrajzok teszik meghittebbé a várakozás időszakát.

A programok részeként idén is megrendezik a Karácsonyi Kavalkádot, kézműves árusokkal.

Aranyvasárnapon, december 22-én a negyedik gyertyát már a Fő téren gyújtják meg, és feldíszítik a város karácsonyfáját, a szavalatok és kórusmuzsika mellett betlehemes előadások is várják az ünnepre készülődőket.

A rendezvény létrehozásában közreműködött Zenta Község Önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi

Szervezete és a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2019. DECEMBER 2.