A tervek szerint halad a fölújítás - Várhatóan tavasszal visszaköltözhetnek a gyerekek a Thurzó iskolába

Két és fél hónapja írta alá a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola épületének rekonstrukciójával és energetikai felújításával kapcsolatos munkálatokra vonatkozó, több mint kétszázmillió dinárról szóló szerződést Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Dejan Slijepčević, az újvidéki GAT vállalat igazgatója. 


A munkálatok folyamatáról és várható befejezésük idejéről Perpauer Attilát, a községi tanács oktatással megbízott tagját kérdeztük, aki elmondta, hogy az építkezések az ütemezés szerint haladnak:

– A Thurzó Lajos Általános Iskola teljes körű, komplex felújítása van folyamatban, tehát az egész épületegyüttest fel fogják újítani. Az előzetesen aláírt szerződés adóval együtt 262 millió dinárról, adó nélkül 218 millió dinárról szól. Mindeddig befejeződtek a bontási munkálatok, illetve megtörtént a tantermek bizonyos fokú átalakítása. Felszedték a parkettát, kibetonozták a tantermeket. Jelenleg a belső malterozás, belső pucolás folyik, illetve a külső burkolat szigetelése. Ez nem vonatkozik a homlokzati részre, hiszen az már korábban fel lett újítva. Ezenkívül az elektromos hálózat cseréje is folyamatban van. A jövő héten a nyílászárók cseréjére kerül sor.

Hozzátette, hogy az iskolában több mint négyszáz gyerek tanul, és több mint ötven pedagógus dolgozik. A szerződés szerint a kivitelezés időtartama 300 nap, így amennyiben továbbra is minden a tervek a szerint halad, ők jövő tavasszal visszaköltözhetnek a Thurzó iskola épületébe.

zs

Magyar Szó, 2019. szeptember 21.