Befejeződtek a zentai kék medence felújítási munkálatai

Hivatalosan is átadták a zentai medence felújított tereit, a gyalogjárdáját és az új bejáratot a jegyszedő épülettel


Augusztus 30-án adták át hivatalosan a zentai szabadidős központ felújítási munkálatainak eredményét. A projektum keretében egy átfogó nagy szépítési és építési folyamat zajlott ebben az évben. A felújítás során javításokat végeztek az úszómedence teljes rendszerén, a körülötte lévő betonozott területen. Továbbá kiépítettek egy gyalogjárdát, új kerítésszakaszt, új bejáratot, egy épületet a belépőjegy árusításához és kerékpártárolókat. A terület jelenleg szépen parkosított, új padok, asztalok is várják a kikapcsolódni vágyókat.

A munkálatokat az elmúlt hónapokban az üzemeltető, a zentai Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat végezte több helyi vállalkozóval karöltve, a Japan Tobacco International (JTI) és a Biospringer vállalat közös anyagi támogatásából. A beruházás összértéke 3,6 millió dinár volt.

A pénteki ünnepélyes átadón jelen voltak a beruházók, a kivitelező cégek képviselői, illetve a község polgármestere. Aleksandar Živkov, a JTI zentai igazgatója és Újvári Tibor, a Biospringer igazgatója az ünnepségen kiemelték, hogy fontos számukra a község fejlesztése, s ezzel a beruházással elsődleges céljuk a zentai lakosok biztonságának növelése volt. Az új bejárattal a gyalogos és kerékpáros forgalom elterelődik a közútról, így a gyalogosokat, a gyermekeket sem veszélyeztetik a közúton haladó autósok. A terület átrendezésével nagyobb parkolóhelyet biztosítottak a látogatóknak is, valamint a kerékpárok számára építettek ki tárolókat. Czegledi Rudolf szintén kiemelte, hogy a felújítások fő szempontja a biztonság volt. A negyvenéves medence már nagyon rászolgált a felújításra. Nagyon fontos, hogy a községben vannak ilyen cégek, amelyek társadalmi felelősséget is éreznek és segítik Zenta lakosságát. Nemcsak ezzel az egy támogatással vettek részt a város fejlesztésében, hanem az elmúlt években már nagyon sokat tettek az itteniekért. Külön kiemelte még a Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat szerepét is, hiszen az elmúlt években ők is hozzájárultak ahhoz, hogy a zentai és a Zenta környéki polgárok biztonságosan használják ezt a medencét, s most erre az átadó ünnepségre ingyenessé tették a fürdőzést a lakosoknak. A polgármester a következő év terveivel kapcsolatban megemlítette, hogy további fejlesztéseken is gondolkodnak, mind a medencék, mind a Tisza-parti strand tekintetében, valamint fontolóra veszik a kedvezményes diákbérletek bevezetését is.

 

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2019. AUGUSZTUS 30.

 

***