Zentáról, sok szeretettel

Zentán, hetedik éve szervezik meg azt a fesztivált, amelynek elsődleges célkitűzése az volt, hogy augusztus egyik hétvégéje mindazokról és mindazoknak szóljon, akik mindennapi kenyerüket a távoli idegenben keresik meg, nyári szabadságukat viszont évről évre szülővárosukban, hozzátartozóik, barátaik társaságában töltik el.


Az I Love Zenta éppen ezért, ha nem is a legnagyobb, és nem is a leglátványosabb, de valahol mindenképpen legmeghittebb és a „legzentaiasabb” rendezvény, amely évről évre egyre tömegesebb. Így az idei „hazaváró” fesztiválra is nagyon sokan hazalátogattak, de a rendezvény első napján a zentaiak közül is nagyon sokan kilátogattak a Városháza előtti térre, hogy megtekintsék az aznapi programokat, illetve egy hűs itókát kortyolgatva együtt bulizzanak. Az idei fesztivál egyik nagy újdonsága a legkisebbek körében rendkívül népszerű vizes gömbözési lehetőség volt.

Pénteken este a Triangle Trio koncertje melegítette be a bulizókat. Zoran Šandorov, a péterváradi akusztikus trió frontmene és énekese több vajdasági zenekar tagjaként (Perpetuum Mobile, High Life stb.) is közismert a regionális könnyűzenei színtéren, a Triangle Trio formáció részeként pedig visszatérő fellépője a Péterváradon, minden évben megrendezett Utcai Zenészek Fesztiváljának. A zenekar fellépése során klasszikus pop, rock és blues zenei rendezvényekkel készítette elő a terepet az ezt követő utcabálhoz, amely az idén is fergetegesre sikeredett. A talpalávalóról a Joker együttes gondoskodik, amely a partizenekarok kategóriájában a legjobb szűkebb pátriánkban. Az 1996-ban megalakult zenekar sikerének titka abban rejlik, hogy repertoárjuk a magyar és szerb mulatós zene mellett, a ’80-as, ’90-es évek slágerein át egészen napjaink zenéjéig terjed, s ezekkel a szerzeményekkel nemcsak az idősek, hanem a fiatalok körében is fergeteges hangulatot tudnak teremteni. Szombaton a koraesti órákban a szervezők a legkisebbek számára zenés, játékos programmal rukkoltak elő, amelynek keretében az óbecsei Csíkos-Pöttyös Zenekar játszott a csöppségeknek. Gál Hedda zentai származású, Budapesten élő és dolgozó énekesnő, író is fellépett a HedaJazz formációjával. A Gál Hedda – ének, Haász Veronika – zongora, Spischak Dávid – nagybőgő, és Nagy Csaba – dobok felállású együttes dzsesszklasszikusokat adott el. Őket a (ne)Normalni Balašević Tribute Band követte, amelynek tagjai a legendás újvidéki énekes és dalszerző legnagyobb slágereit adta elő saját köntösbe bújtatva. A szombat estét, s egyben a fesztivált is Dj Saci és Dj Vucskó retrózenei diszkója zárta.

Hhzs

Magyar Szó, 2019. augusztus 12.